Контузии съсипват плановете на Гуардиола

За Байерн всички мачове до края на април ще бъдат като финали

Sportinglife
Sportinglife 19:20 ч., 08 Апр 2015
0
1042

Невероятната поредица от контузии на ключови играчи разруши трите схеми на игра, които треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола използваше от началото на настоящия сезон.

От коляното на Хави Мартинес до това на Давид Алаба, като се мине през Ариен Робен, Франк Рибери, Филип Лам, Тиаго Алкантара, Бастиян Швайнщайгер, Холгер Бадщубер и множеството по-дребни травми на Мехди Бенатия – огромният брой излезли извън строя играчи досега съсипа всички разработки на специалиста.

И така, в решаващите седмици на сезона Байерн трябва да гради нови планове, при това без ключови фигури като Робен и Алаба

В новата игрова постройка, както изглежда, ще има два основни елемента – Лам и Тиаго. Но и двамата са твърде далеч от оптималната си форма. На капитана му трябват поне две седмици, за да навлезе в ритъм, докато испанският халф вероятно ще има нужда от повече време, за да може да се завърне като титуляр. Рибери също не е на линия поне още известно време, макар че качествата му са подходящи за човек, който да играе с Лам и Тиаго.

Всичко това ни води до реалността, която вече изживяхме в последния кръг в Дортмунд. Гуардиола не може да изповядва свободно философията си, а трябва да се готви конкретно за всеки двубой.

Април е решаващ месец, защото в него трофеи не се печелят, но със сигурност могат да бъдат загубени

За да не се случи това, треньорът на Байерн може да стори само едно: да подхожда към всеки двубой като към финал.

Гуардиола вероятно би предпочел да не работи толкова на дребно, но контузиите не му оставят друга алтернатива, освен да апелира към победния манталитет на играчите си и да се адаптира максимално към всяко следващо препятствие в близките седмици.

Източник: „Евроспорт“

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията