Барселона страда във Виго

Героят от Ел Класико Жереми Матийо донесе победата над Селта

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 06 Апр 2015
0
569
Getty Images

еочаквано трудно Барселона едва успя да спечели трите точки като гост на Селта и запази разликата с четири точки пред Реал. Тимът от Виго беше на четвърт час да не пусне гол в два мача срещу гранда.

През есента Селта победи на „Камп Ноу”, а сега се държа до 75-ата минута, когато Жереми Матийо вкара победно – 1:0. Именно защитникът отбеляза първото попадение в дербито срещу Реал в предния кръг за 2:1 на „Камп Ноу”.

„Дори Барса може понякога да играе неубедително – каза французинът Матийо. – Селта игра много силно 90 минути. Но мачове се печелят с малките детайли. Когато целият отбор отива да играе в националнит тимове и се разпуска за десетина дни, се губи ритъмът.  Няма клуб, който да не бъде ударен игрово. Най-важното е, че спечелихме.”

Бившият защитик на Валенсия похвали специално своя партньор в отбората Жерар Пике. „Да играеш с него е много просто – каза Матийо. – Той е невероятен футболист и не ти дава да се притесняваш.”

В следващия си мач Барселона очаква лесно домакинство срещу много неубедителния Алмерия.

Мачът във Виго показа и един от най-странните червени картони в историята на футбола. Фабиан Орелана от Селта се ядоса, че Серхио Бускетс бави времето в последните минути. Футболистът извади един чим от терена и го хвърли по играча на Барселона. Съдията Инаки Висанти Гаридо веднага вдигна червен картон.

„Знаехме, че много трудно ще спечелим точките във Виго – призна треньорът Луис Енрике. – Важно е, че успяхме. И то по труден начин, защото не трябва да мислим, че вече сме шампиони. Има прекалено много мачове до края.”

Валенсия даде на заден в битката за Шампионската лига и завърши само 0:0 на свой терен срещу Виляреал. А Хетафе спечели с 2:1 срещу Депортиво в Мадрид.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията