Германия след мач №900: Забравихте да вкарвате

Гибралтар с първи гол в историята си, Ейре и Полша помагат на световния шампион

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 30 Март 2015
0
1141

Германците отново са недоволни от своя световен шампион. След победата с 2:0 като гост над Грузия критиката към отбора на Йоаким Льов е, че играчите са забравили как се вкарват голове. В 30-ата минута на полуфинала на мондиала в Белу Оризонте срещу Бразилия резултатът бе 5:0, а в Тбилиси – 0:0.

И все пак в края на първото полувреме Марко Ройс и Томас Мюлер отбелязаха два гола. Това беше всичко от Германия. Гостуването на Грузия бе мач №900 в историята на немския национален отбор.

Льов пусна в състава осем от героите на Мондиал 2014. През цялото време Германия бе очевидно по-добрият отбор, но ту гредите, ту късметът пречеха за гол. „Трудно се пробива съперник, който играе дълбоко в наказателното си поле”, каза капитанът Бастиян Швайнщайгер.

Оправданията обаче не минават. Грузия е едва 126-и в световната ранглиста, а 2:0 е прекалено малко за най-силния отбор на планетата. „От първото полувреме съм много доволен, тъй като играхме много динамично - оправда футболистите си Льов. – След почивката не бяхме толкова ефективни и опасни.”

Не само това – Грузия имаше шанс да изравни благодарение на Швайнщайгер. Рикошет в крака на капитана изненада вратар №1 в света Мануел Нойер в 77-ата минута, но топката мина край вратата.

Атракцията на стадиона в Тбилиси бяха феновете, които се опитаха да си направят селфи с някой от германците. Цели седем души пробиха охраната и стигнаха до терена. „Това вече е прекалено много – възмути се Льов. – Пречи и на треньорите, и на играчите. Освен това въобще не е безопасно.”

На тренировката преди мача един запалянко с акредитация на врата успя да пробяга до Швайнщайгер. Подари му шал и започна да му лъска обувките, последва прегръдка.

Германия получи дар от двата си съперника в групата. Ейре и Полша завършиха 1:1 в Дъблин и по този начин Бундестимът вече е втори пред ирландците.

Славомир Пешко даде преднина за „дружина полска” в 26-ата минута. Чак в последната резервата Шейн Лонг изравни. Сега предстои нова битка за Британия, която може да реши плейофното място – между Ейре и Шотландия.

„Все още сме с всички сили в квалификациите и можем да успеем – закани се ирландският селекционер Мартин О’Нийл. – Ако бяхме загубили, нямаше да имаме шансове за първите две места. За съжаление започнахме мача прекалено нервно.През второто полувреме обаче играхме страхотно и заслужихме изравняването.

Ако има нещо, което със сигурност не ни липсва, това е кураж и дух.”

Дебютантът в квалификациите Гибралтар се зарадва на първия си официален гол в историята. При това с попадението си Лий Касиаро направи 1:1 при гостуването на Шотландия. Футболистите от Гибралтар се радваха все едно са станали световни шампиони, подкрепяха ги 500 техни фенове на „Хемпдън Парк”.

Разбира се, логиката възтържествува и „смелите сърца” стигнаха до триумф с 6:1. Шон Малоуни вкара два пъти от дузпа. Дарън Флечър заби хеттрик, а в последната минуха се разписа и Стивън Нейсмит. За първи път от 1969 година и 8:0 срещу Кипър играч на Шотландия вкарва три гола в официален мач. Тогава автор на хеттрик бе Колин Стейн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията