Феновете на ЦСКА: Искаме акциите!

Стойчо Младенов предупреди: Клубът да не попадне в лоши ръце!

Sportinglife
Sportinglife 21:25 ч., 29 Март 2015
0
319

Феновете на ЦСКА от над 40 фракции, включително такива от Чикаго и Европа, подписаха декларация до клубното ръководство. Запалянковците искат да им бъдат предоставени акциите, с които да потърсят решение за нов собственик.

Ето избрано от декларацията:

„Александър Томов беше единственият, който през 2013г. се натовари с отговорността да спасява ЦСКА. Никой не може да отрече този факт и това ще остане в историята. Но от тогава минаха почти 2 години, а нашият клуб продължава да се бори за оцеляването си. За съжаление красивите думи за инвеститори, генерален спонсор и прозрачност останаха само обещания.

С дарения за няколко дни не можем да заличим последствията от над 20 години лошо управление. Томов няколко пъти спомена следващия мач.

Не, той не е най-важен, нито този след него, нито пък какво ще стане до края на сезона. Важно е какво ще представлява ЦСКА като клуб след 5, дори 10 години.

Не можем да продължаваме да живеем ден за ден, без ясна перспектива. За да се изправи нашият клуб на крака са необходими инвеститори с дългосрочни намерения и възможности да превърнат ЦСКА в печелившо предприятие.

Убедени сме, че това е възможно, стига да се следва правилен модел на управление. Повече не можем просто да стоим, да чакаме и да се надяваме да се разминем с най-лошото. Вярваме, че ако получим акциите, ще се намерят хора, готови да помогнат на ЦСКА. В момента това е най-добрият ход както за клуба, така и за самия г-н Томов!”

Но Стойчо Младенов, напусналият треньор на армейците, написа на сайта си своя позиция, в която открито призовава не за промяна, а за доверие към Томов:

„Похвално е как вие, феновете на ЦСКА, давате дарения за каузата на вашите сърца. Похвално е също, че сте готови да търсите пари и инвеститори в името на най-великия български клуб. Като фенове на ЦСКА обаче трябва безкрайно да внимаваме.

Прекалено много хора се опитват да ни подведат в последните години със сладки приказки, които се превръщат в кошмари.

Препрочитам многократно всяка ваша декларация. Ако наистина някой е дошъл при вас и се е ангажирал да помогне на ЦСКА, нека да излезе с името си. Със сигурност такъв човек е уважаван в обществото.

Досега обаче единственият, който с името си брани ЦСКА, е Александър Томов. Прави го в продължение на почти две години.

Не се скри и секунда в момента, когато господата Инджов и Манджуков го оставиха сам на терена. По нищо никакъв начин не е дал знак, че се предава. Вярно е – трудностите в ЦСКА са много и ги знам от първа ръка. Но ние продължаваме да съществуваме и се борим за титлата.

Затова докато друг не се афишира официално, ние сме длъжни да гласуваме доверие на Томов. Безспорно е – той не ни е подвел в последните две години и заслужава нашия вот.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията