Хидинк призна: Не знам как да оправя Холандия

Гарет Бейл блести за Уелс с два гола

Sportinglife
Sportinglife 12:10 ч., 29 Март 2015
0
990

Легендарният треньор Гуус Хидинк е в най-голямата дупка в кариерата си. Селекционерът на Холандия стигна с късмет и гол в последната минута до 1:1 у дома с Турция.

„Не знам как да оправя отбора – призна Хидинк. – Вече не сме едни от най-добрите в Европа. Накрая все пак останах доволен от равенството, тази точка може да се окаже съдбоносна.”

Холандия е на шест точки след лидера Чехия, пред „лалетата” е и Исландия. А само преди осем месеца под ръководството на Луис ван Гаал отборът завърши трети на Мондиал 2014, където на прощаване разгроми Бразилия с 3:0 в малкия финал.

„Не трябва да се мислим повече за велики – продължи Хидинк. – Третото място в Бразилия бе фантастично. Но стига сме гледали това постижение. Сега трябва да гледаме реалността.”

Хидинк бе лишен от двете си най-големи звезди – контузените Ариен Робен и Робин ван Перси. В последната минута асът на Галатасарай – Уесли Санйдер, стреля към турската врата, топката рикошира в Клаас Ян Хунтелаар и донесе изравняването.

„Не играхме зле, но не играхме и достатъчно добре – продължи Хидинк. – Отсъствието на Робен и Ван Перси не може да е извинение.”

Дебют за Холандия направи новоизлюпената звезда на Волфсбург Бас Дост, който влезе като резерва. „Не мога да съм доволен, след като не сме победили”, каза голмайсторът.

Сензационният рейд в групата на Исландия продължи с 3:0 като гост на Казахстан. А чехите се отърваха в холандски стил за 1:1 у дома с Латвия- В последната минута Вацлав Пилар изравни.

Голяма нощ преживя Гарет Бейл. След многото критики в Реал (Мадрид) крилото изригна с два гола за Уелс, стигайки до 3:0 като гост на Израел. В останалите мачове от група В Белгия очаквано срази Кипър с 5:0, а Босна и Херцеговина се справи с аутсайдера Андора – 3:0 на чужд терен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията