Ковач недоволен от Хърватия и след 5:1

Роберт Просинечски дебютира с победа в Азерабайджан

Sportinglife
Sportinglife 11:55 ч., 29 Март 2015
0
672

Дори победа с 5:1 не накара треньора на Хърватия Нико Ковач да остане наистина доволен. След триумфа над Норвегия селекционерът предупреди отбора си да не вдига излишно нос, защото може да му коства класирането.

„Трите точки и победата ме задоволяват – каза Ковач. – Но не мога да кажа същото за първото полувреме и особено за първите 30 минути. Норвегия ни създаде прекалено много проблеми. Не бяхме достатъчно агресивни. Играехме твърде индивидуално.

Чак след първия гол на Брозович заиграхме, както трябва. Ако проспиваме минути срещу по-силен съперник от Норвегия, ще бъдем наказани. Не сме стигнали до европейското във Франция и трябва да сме по-силни.”

Звездата на Барселона Иван Ракитич не бе толкова критичен към мача.

„Тръгнали сме по правилния път и можем да постигнем нещо велико – каза халфът. – Голяма победа с пет гола! 20 хиляди фенове ни подкрепяха през цялото време. Вярно е, че не беше най-доброто ни представяне. Но да вкараш пет гола на Норвегия е нещо значимо.”

Хърватия излезе еднолично на първо място, след като Италия стигна само до 2:2 с България. „Шахматистите” са вкарали 15 гола в пет мача, още са непобедени.

„Най-важното е да запазим самочувствието и формата си в следващите месеци – продължи Ракитич. – Най-важното е да се класираме за европейското. Цялото ни внимание вече ще е насочено към домакинския мач с Италия на 12 юни. С този двубой трябва да покажем, че сме заслужен еврофиналист. Вярваме, че отново ще можем да зарадваме толкова добрите ни фенове.”

В третия мач от нашата група хърватската легенда Роберт Просинечски дебютира с победа начело на Азербайджан – 2:0 срещу гостуващия Малта. В четвъртата минута вкара Жавид Хюсеинов, а в последната – Дмитрий Назаров.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията