Петев: Няма да е лесно, но искам добър резултат

Конте се ядоса на въпрос за контузените

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 28 Март 2015
0
756
Lap.bg

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев показа самочувствие преди мача с Италия тази вечер - няма притеснения и очаква добра игра.

Стартовият състав е избистрен, но ще стане ясен непосредствено преди двбубоя. Интересно е и кой ще бъде посочен за капитан от новия старши треньор на "лъвовете".

"Колебания в състава нямам, но ще го видите утре на мача. На разбора ще стане ясен и новият капитан", коментира Петев.

"Никой не е застрахован от контузиите, но Италия има много широк състав и едва ли тези проблеми ще се отразят на отбора", коментира кадровите липси на колегата си Антонио Конте Петев.

В прав текст

Ще търсим добра игра и дано в хода на мача да играем все по-добре.

"Нямам никакви притеснения от феновете. А дали националният отбор ще изглежда във вариант Лудогорец от моя престой там, просто се надявам, че ще изглеждаме добре. Ще търсим добра игра и дано в хода на мача да играем все по-добре. Няма да е лесно. Надеждата ми е положителният резултат накрая ще бъде факт."

"Надявам се да имаме ситуации и да ги отбележим. Важно е да играем добре, да създаваме положения. Иначе доста мачове съм гледал на Италия, определено са добър състав, но това едва ли ще изненада някого", обобщи Петев

"Маркизио е много важен футболист. На неговото място ще играе Бертолачи", започна пресконференцията си Антонио Конте.

Той трябваше да свали защитника на Ювентус от самолета в последния момент, след като се контузи на тренировка.

"Няма да има тактически промени след контузията на Маркизио, схемата остава 3-5-2. От дълги години съм във футбола и често има нападки към мен. Не мисля за тях.

В прав текст

Няма да има тактически промени след контузията на Маркизио, схемата остава 3-5-2.

Под мое ръководство се контузват много играчи на Ювентус? Защо не ми зададоха този въпрос, като бях треньор на Ювентус? Мисля единствено за мача с България", бе отговорът на специалиста за многобройните контузии.

Конте реши да поеме Скуадра адзура след три шампионски години начело на торинския гранд. Той замени Чезаре Прандели след неуспешното световно първенство в Бразилия.

Като футболист на италианския Тернана и с дълга кариера на Апенините, Валери Божинов съвсем нормално бе единият от избраниците на Петев за пресконференцията.

Нападателят обаче отправи към журналистите молба далеч от футбола. "Искам малко уважение, защото това е националният отбор на България. Не може цяла седмица да се пише за личния ни живот или затова кой с кого спи в една стая. Националният отбор е кауза, от която вие също сте част", каза Божинов.

В прав текст

Не може цяла седмица да се пише за личния ни живот или затова кой с кого спи в една стая.

На въпрос на италиански репортер какво мисли за Джанлуиджи Буфон и Джорджо Киелини, с които е стартирал кариерата си в Ювентус. "Добри като футболисти и добри като хора. От тях научих много неща, но се надявам да ги разочароваме утре. Надявам се, че нашият отбор ще даде всичко от себе си, ще играем като ръка за ръка, ще си помагаме и ще получим добър резултат.

"Българският национален oтбор има уважение към всеки един съперник, но срещу Италия ще играе без страх", гарантира националният вратар Николай Михайлов.

"Ще се сборим и ще дадем максимума от възможностите си. Знам, че титулярите и тези, които ще влязат като смяна, няма да се изложат. Не обичам да сравнявам селекционерите на националния отбор, към всички, с които съм работил, изпитвам огромно уважение", коментира той.

"Джанлуиджи Буфон винаги е бил номер 1 и ще бъде номер 1. Когато бях дете след едно Европейско първенство Христо Стоичков ми донесе негови фланелка и ръкавици и до момента те стоят над моето легло. Той е истинска легенда и моят непрестанен идол", каза синът на президента на БФС за легендарния си колега.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията