Ще заиграе ли Везенков в НБА?

Спекулациите около бъдещето на баскетболиста продължават

Анна Николова
Анна Николова 05:15 ч., 24 Март 2015
0
1081
Sdna.gr

Най-добрият млад баскетболист в България – Александър Везенков отново е в центъра на вниманието на специалистите зад Океана.

Според информации от Лос Анжелис състезателят на гръцкия Арис е един от четиримата баскетболисти, които ще бъдат наблюдавани на живо от генералния мениджър на ЛА Лейкърс Мич Купчак при визитата му в Европа.

Везенков може да заиграе за Гърция

Съвсем скоро Александър Везенков ще получи своя гръцки паспорт, който ще му даде възможност да избира за кой национален отбор да играе.

„Напоследък се замислям над възможността да играя за Гърция. Израстнал съм в тази страна, свикнал съм с нея. Вече обаче имам мачове за България заради правилата това вероятно ще бъде трудно. Предстои ми да обсъдя ситуацията с баща ми преди да взема окончателно решение”, коментира пред гръцките медии баскетболистът на Арис след успеха над Паниониос.

Официално от клуба обявиха единствено, че Купчак търгва към Стария континент, за да се запознае на място с баскетболисти, които могaт да бъдат включени в драфта на НБА през юни. Не бяха уточнени обаче нито имена, нито дестинации.

Според медиите в ЛА следените играчи от страна на „езерняците” са четирима - Кристапс Порзингис, Марио Хезоня, Александър Везенков и Тимъти Луау. Първият играе в Кахасол (Севиля), Хезоня е играч на Барселона.

Силното представяне на двамата ги прави опция за ЛА Лейкърс още в топ 10 на тазгодишния драфт.

Везенков и Луау пък се сочат като възможност за "езерняците" за края на първия и началото на втория кръг на драфта.

Българският национал не за първи път е спряган като възможност за отборите от НБА. Според други издания зад океана той е вариант и за Мемфис Гризлис.

Везенков прави изключително силен сезон в Гърция като е №1 при реализаторите със средно по 18.6 точки на мач, като записва по 5.7 борби и 1.8 асистенции в общо 21 двубоя на Арис.

Българинът е с основен принос за третото място на Арис във временното класиране. Тимът от Солун е с баланс от 14 победи и 7 поражения.

В края на миналата седмица Везенков за четвърти път бе избран за най-полезен играч на кръга в шампионата. Този път призът му бе присъден заради отбелязаните 21 точки, 9 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за общо 34 минути на паркета при победата на Арис над Паниониос с 67:63.

Всичко това му донесе и най-високия коефициент на полезно действие в този кръг – 25.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията