Светът ще спре на 2 май за боя на века

Мейуедър и Пакиао обещаха зрелище, каквото не сме виждали

Sportinglife
Sportinglife 14:20 ч., 12 Март 2015
0
3492
Getty Images

„На 2 май светът ще спре – обеща Флойд Мейуедър на пресконференцията си с Мани Пакиао преди боя им на тази дата в Лас Вегас. – Всеки ще иска да види този мач. Деца, мъже, жени... Всички чакат Мейуедър – Пакиао и, повярвайте – ще си заслужава.”

„Мисията ми е да победя непобедения досега”, отсече филипинецът Пакиао. И добави, че да бие Мейуедър ще е „добре за бокса”.

Треньорът на Мани не се сдържа и наруши добрия тон на уважение, което иначе се усещаше между супер асовете на бокса.

„Ще му сритаме задника”, изригна Фреди Роуч, посрещнато с одобрителни възгласи от азиатски репортери.

Пресконференцията в „Нокиа Сентър” в Лос Анджелис предизвика интереса на над 700 акредитирани журналисти и се предаваше директно в 20 страни. Записванията за абонамент за платеното излъчване на мача вече вървят със страшен успех в Щатите, а се очаква и първото в история такова за Китай.

„2 май – най-добрият се бие с втория най-добър – каза Флойд. – Мани е голям боксьор, един от великите на спорта. Ще бъде голям екшън и зрелище за хората. Цялото ми време е посветено на победата в този мач, никога не съм искал повече да спечеля бой на ринга в кариерата ми.”

„Това чакахте, нали? – започна Мани. – Това чакахте от години. Вълнувам се много, сигурен съм, че така е и с Флойд. Дано Бог ми помогне, защото аз искам да спечеля. Това е боят, който всеки ще гледа и ще говори за него с десетилетия.”

Двамата се снимаха в традиционните кадри един срещу друг, с каменни физиономии, размениха по една усмивка без в нея да има топли чувства, изчакаха проблясъка на хиляди светкавици и се разделиха.

Това бе първата и последна пресконференция преди боя на 2 май. Червеният килим е прибран. Следва боят, който целият свят чака.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията