Контузия вади Пиронкова от турнира в Доха?

Цвети мистериозно остана извън квалификациите в Доха

Sportinglife
Sportinglife 18:35 ч., 20 Фер 2015
0
522
Getty Images

Цветана Пиронкова шокиращо остана извън днешния жребий за квалификациите на турнира от категория Premier в Доха (23-28 февруари).

Надпреварата в Катар с награден фонд $731,000 беше част от календара на най-добрата ни тенисистка. Водачка в квалификациите в Доха е 37-ата в света Белинда Бенчич (Пиронкова е №57), което оставя като единствен вариант за участие Цвети тя да е получила "уайлд кард" за основната схема от организаторите.

И макар жребият за нея да се тегли утре, опцията изглежда малко вероятна, а и от щаба на Пиронкова не са давали никакви индикации за подобно развитие. Това оставя като единствена алтернатива оттегляне на Цвети заради травма.

В сряда тя излезе с превръзка на дясното бедро при загубата от Симона Халеп в трети кръг в Дубай. Най-добрата ни тенисистка изигра само два мача за "Фед къп" на 5 февруари (срещу португалката Мишел Ларчер де Брито и беларускинята Виктория Азаренка), след което се отказа заради контузия без да уточнява подробности.

А миналата седмица шокиращо отпадна със 7:5, 3:6, 3:6 от 18-годишната холандка Инди де Фрооме.

Тази поредица от факти в комбинация с липсата на каквато и да било информация от щаба на Пиронкова превръщат версията за отказване поради контузия в по-вероятната.

През миналия сезон Цвети тръгна от квалификациите и беше спряна във втори кръг със 7-6(5) 2-6 2-6 от Анита Бек, така че има да защитава 90 точки за световната ранглиста. Най-доброто представяне на Пиронкова е 3 кръг през 2012 г., когато Цвети загуби с 3-6 3-6 от Марион Бартоли.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията