Байерн в най-страшния мач в Лигата

Не е приятно да играем в държава, където има война, отсича Ариен Робен

Sportinglife
Sportinglife 13:55 ч., 16 Фер 2015
0
580
Getty Images

Между 8:0 срещу Хамбургер и военни действия в Украйна. За четири дни Байерн трябва да смени настроенията и обстановката. В баварския клуб изглеждаха очевидно разтревожени от факта, че заминават за мач с Шахтьор (Донецк) в Шампионската лига. И то не от спортно-техническо естество.

„Не е приятно да играем в държава, където има война“, каза звездата Ариен Робен.

Но УЕФА не пита. Все пак Байерн няма да пътува за Донецк, където военните действия са най-опасни. От началото на сезона Шахтьор домакинства на стадиона в Лвов, а там дори местните фенове на Карпати освиркват отбора. Разстоянието между Донецк и Лвов е 1000 км. С други думи – визитата на Байерн изглежда да е лесна.

„Преди да сме футболисти, ние сме хора – продължи Робен. - Ситуацията в Украйна не може да не ни влияе. Няма как да отлетим и да си затворим очите за всичко, което четем и слушаме“.

„Ясно ни е, че ни чака мач при особени обстоятелства - добави силният човек в управата Карл-Хайнц Румениге. - Цялата история около мача е необикновена, затова и не говорим толкова за футбол.“

Байерн се отказа да спи втора вечер в Лвов.

Веднага след мача отборът се качва на самолета и потегля обратно. Треньорът Пеп Гуардиола предупреди, че двубоят с Шахтьор ще е тежък и всяко подценяване може да има необратими последствия. Освен това в украинския тим играе сегашният голмайстор на Шампионската лига – Луис Адриано. Бразилецът има девет гола, повече и от Роналдо, и от Меси.

„Изучил съм всички силни и слаби страни на Адриано“, рече испанският защитник на Байерн Хуан Бернарт.

Проблемът в състава на Байерн е здравословното състояние на Чаби Алонсо. Испанският халф има мускулни проблеми в бедрото. Алонсо пътува с отбора за Лвов, но не е сигурно дали ще играе.

„Радвам се, че си възвърнахме истинското лице“, каза Гуардиола. Очевидно най-накрая треньорът е доволен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията