Шампионска лига – кой ще продължи напред?

Присъдите на Дитмар Хаман за осминафиналните сблъсъци в Европа

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 16 Фер 2015
0
1233
Getty Images

Диди Хаман си завоюва вечно място в историята на Шампионската лига с участието си в легендарния успех на Ливърпул над Милан през 2005 година.

Германецът влезе като резерва на почивката при 3:0 за „росонерите“ и присъствието му се оказа решаващо. „Червените“ не само изравниха резултата с три попадения в рамките на 6 минути, но и спечелиха трофея след дузпи.

Три от двойките на осминафиналите са повторение на миналогодишни сблъсъци в турнира

Шампионска Лига (2013/14)

1/8-финали

Манчестър С – Барселона 0:2, 1:2
Шалке – Реал М 1:6, 1:3

1/4-финал
Пари СЖ – Челси 3:1, 0:2

Фазата на прякото отстраняване в тазгодишното издание на Лигата започва с мачовете във вторник и сряда и Хаман даде прогнозите си за осемте сблъсъка пред „Дейли Мейл“.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН – ЧЕЛСИ

Жозе Моуриньо и Челси са експерти по отношение на Шампионската лига. Португалецът я е печелил два пъти – с Порто и с Интер, а лондонският клуб триумфира само преди три години.

Що се касае до Пари Сен Жермен, не мога да кажа, че съм впечатлен от представянето на френския първенец. За успех в този турнир е нужно нещо повече от това да купуваш класни футболисти. Бих казал, че парижани още не са се доказали на тази сцена.

Невероятно е, че футболист като Златан Ибрахимович не е печелил ШЛ. Давид Луис пък ще бъде в центъра на вниманието в мачовете с бившия си тим. 

Победител: ЧЕЛСИ

ШАХТЬОР (ДОНЕЦК) – БАЙЕРН (МЮНХЕН)

На Шахтьор във всички случаи щеше да му бъде трудно срещу Байерн, а на всичкото отгоре и домакинския си мач отборът ще трябва да играе в Лвов заради ситуацията в Донецк. При все това, Байерн има само една победа от 5 гостувания в Украйна.

За мен Ариен Робен ще бъде решаващият играч. Той е водещ реализатор на „баварците“ в последните 18 месеца. Роберт Левандовски още не е показал на какво е способен след трансфера си от Борусия (Дортмунд), а Франк Рибери страда от чести контузии.

Победител: БАЙЕРН

ШАЛКЕ – РЕАЛ (МАДРИД)

Преди година Гарет Бейл вкара два гола в Гелзенкирхен, а Реал спечели с 6:1. Много ми е странно, че феновете в Мадрид не обичат уелсеца, защото той се представя отлично.

Статистика

ПСЖ – ЧЕЛСИ

Досегашни сблъсъци между двата съперника: 4 мача, 1 победа на ПСЖ, 2 победи на Челси, г.р. 3-6

ПСЖ срещу английски клубове в Европа: 9 мача, 2-3-4, г.р. 7-10
Челси срещу френски клубове в Европа: 12 мача, 5-3-4, г.р 17-11

ШАХТЬОР – БАЙЕРН

Шахтьор срещу немски клубове в Европа: 14 мача, 5-4-5, г.р. 14-20

Байерн срещу украински клубове в Европа: 10 мача, 5-1-4, г.р 12:12

ШАЛКЕ – РЕАЛ М

Досегашни сблъсъци между двата съперника: 2 мача, 2 победи на Реал, г.р. 2-9

Шалке срещу испански клубове в Европа: 25 мача, 7-7-11, г.р. 27-34

Реал М срещу немски клубове в Европа: 58 мача, 27-10-21, г.р. 105-91

БАЗЕЛ – ПОРТО

Базел срещу португалски клубове в Европа: 10 мача, 2-3-5, г.р. 6-12

Порто срещу швейцарски клубове в Европа: 6 мача, 3-2-1, г.р. 13-9

МАНЧЕСТЪР С – БАРСЕЛОНА

Досегашни сблъсъци между двата съперника: 2 мача, 2 победи на Барселона, г.р. 1-4

Манчестър С срещу испански клубове в Европа: 11 мача, 3-3-5, г.р. 19-19

Барселона срещу английски клубове в Европа: 62 мача, 26-19-17, г.р. 102-74

ЮВЕНТУС – БОРУСИЯ Д

Досегашни сблъсъци между двата съперника: 7 мача, 4 победи за Юве, 2 за Борусия, г.р. 15-10

Ювентус срещу немски клубове в Европа: 45 мача, 23-7-15, г.р. 65-56

Борусия Д срещу италиански клубове в Европа: 29 мача, 10-4-15, г.р. 36-43

АРСЕНАЛ – МОНАКО

Арсенал срещу френски клубове в Европа: 20 мача, 12-6-2, г.р. 27-13

Монако срещу английски клубове в Европа: 12 мача, 7-3-2, г.р. 22-10

БАЙЕР Л – АТЛЕТИКО М

Досегашни сблъсъци между двата съперника: 2 мача, 2 равенства, г.р 2:2

Байер срещу испански клубове в Европа: 29 мача, 9-5-15, г.р. 38-52

Атлетико срещу немски клубове в Европа: 32 мача, 15-6-11, г.р. 47-38

Шалке се представя стабилно в Бундеслигата и би трябвало да се опита да измъкне нещо у дома, особено след привличането на Матия Настасич под наем. Той е добър защитник и съм изненадан, че не получаваше повече игрово време в Манчестър Сити.

Треньорът на Шалке Роберто ди Матео отлично знае как се хвърлят бомби в Шампионската лига, но носителят на трофея е прекалено голяма лъжица за устата му.

Победител: РЕАЛ М

БАЗЕЛ – ПОРТО

Базел ми направи силно впечатление в групите, защото успя да изхвърли Ливърпул. Швейцарците имат добри млади играчи. Защитникът Фабиан Шар например е изключителен, а Фабиан Фрей е завършен полузащитник.

Порто обаче е неудобен съперник за Базел. Португалците разполагат с твърде мощно нападение, особено в лицето на Джаксън Мартинес.

Победител: ПОРТО

ЮВЕНТУС – БОРУСИЯ (ДОРТМУНД)

Вълнуваща двойка. В момента, когато бе изтеглен жребият, смятах, че Борусия е фаворит. Оттогава обаче „жълто-черните“ потънаха в Бундеслигата, така че промених мнението си. В същото време Ювентус има пълно превъзходство в Серия А и разполага с играчи като Карлос Тевес, Андреа Пирло и Пол Погба.

През първия полусезон Борусия се изявяваше далеч по-успешно в Европа, но първенството вече е приоритет за дортмундци, които се борят за оцеляване.  Прекалено много играчи на „жълто-черните“ са в слаба форма.

Победител: ЮВЕНТУС

МАНЧЕСТЪР СИТИ – БАРСЕЛОНА

Барселона набра отлична скорост, докато Манчестър Сити показва влудяващо непостоянство. Тимът ту завършва наравно у дома, ту бие убедително като гост. „Гражданите“ обаче вероятно ще подходят с добро самочувствие към тези мачове, след като през миналия сезон затрудниха много „каталунците“ на „Ноу Камп“.

В същото време опитът определено е на страната на Барселона. Луис Суарес пък ще се завърне в Англия за първи път след като напусна Ливърпул. На „Анфийлд“ той беше голямата звезда, докато в Барса далеч не е така.
Според мен, ако нещата не се променят, има голяма вероятност уругваецът да напусне „синьо-червените“ още това лято.

Победител: БАРСЕЛОНА

АРСЕНАЛ – МОНАКО

Очаквам нещо голямо от Арсенал. „Топчиите“ са способни да бият всекиго, когато имат ден.

Ако привлекат футболист като Морган Шнайдерлин от Саутхемптън, лондончани ще започнат да печелят трофей след трофей.
Привържениците на Арсенал сигурно се надяват Арсен Венгер най-после да направи пробив в турнира и жребият бе доста лек за французина и неговия тим.

Монако се представи добре в групата и оглави крайното класиране. Това обаче не е отборът, който хвърли толкова много пари за Хамес Родригес и Радамел Фалкао. Арсенал би трябвало да спечели този мач. Залагам, че Месут Йозил ще реши двубоя.

Победител: АРСЕНАЛ

БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) – АТЛЕТИКО (МАДРИД)

Толкова малко не стигна на Атлетико на финала срещу Реал през миналия сезон. Мнозина си мислеха, че „Дюшекчиите“ ще преживеят тежък спад, но до момента това не се е случило.

Впечатлен съм от начина, по който Диего Симеоне реанимира Фернандо Торес. Нападателят беше трагичен три години, но винаги съм си мислил, че ще влезе във форма, ако се върне в Ливърпул или Атлетико.

Байер не се представя добре след зимната пауза в Германия, но южнокорейската звезда Сон Хьон-мин поне се върна от Купата на Азия. Той им липсваше много, но Атлетико е като добре смазана машина и трудно ще се остави да бъде победен.

Победител: АТЛЕТИКО

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията