Марко Ройс стана като Уве Зеелер

„Марко ще е символ на една ера в Борусия“, каза президентът Ханс-Йоаким Вацке

Sportinglife
Sportinglife 16:40 ч., 11 Фер 2015
0
746
Getty Images

Когато в Германия се говори за преданост, на първо място се изтъква Уве Зеелер.

476 мача и 404 гола за Хамбургер. Поклон!

Подобни личности във футбола са Франко Барези и Паоло Малдини, Райън Гигс, Стивън Джерард. Не толкова заради вечната си отдаденост за един клуб, а заради факта, че са отказали милиони в името на емблемата.

Сега до тях е на път да се нареди Марко Ройс.

Реал (Мадрид), Барселона, Байерн, Манчестър Юнайтед, Челси – всички те са свързани с желанието си да привлекат звездата на Борусия (Дортмунд). И в най-тежкия момент, когато тимът е изправен дори пред угрозата от изпадане, Ройс взе решението – нов договор до 2019 година.

В него има клауза, че важи и за втора Бундеслига.

Наистина парите си струват. Осем милиона евро годишна заплата и още 2 млн. гарантирани от спонсорите на Борусия са сума, която не е за изпускане.

Но Ройс щеше да взима същите (а може би и повече) пари в споменатите вече клубове. По 10 милиона получават Филип Лам и Бастиян Швайнщайгер в Байерн. А рекордьорът на първенство е Франк Рибери – 10,5 млн. евро годишно.

Явно Марко е взел наистина много от своя треньор Юрген Клоп.

Миналото лято наставникът също беше ухажван от десетки топ отбори, но рече и отсече: „Борусия ми дава всичко!“

Дори във времената на незапомнена криза, на последно място в Бундеслигата Клоп отсече, че няма да хвърли кърпата. А до себе си вече има и най-важният офицер – Марко Ройс. Звездата имаше клауза за откупуване на стойност 25 милиона евро, която е по силите на десетки европейски клубове.

Роденият в Дортмунд нападател не поиска да чуе за Байерн, който традиционно събира каймака на Бундеслигата. Не се поблазни и от славата на Реал, който действа по-мащабно – иска всичко най-добро в света.

С договора си Ройс посочи пътя на Борусия.

Изпадане е немислимо, а има достатъчно цели за атакуване. Ако място в четворката още звучи илюзорно, то купата на Германия или участие в Лига Европа през първенството – не.

Освен това Борусия още си е в Шампионската лига и се готви за дуели с Ювентус. През последните години „жълто-черните“ демонстрираха, че не се плашат дори от Реал.

Байерн също изглежда постъпи колегиално към Борусия.

Баварците имат толкова много звезди, а критиката, че са атакували неморално Ройс им навлече гнева на цялата Бундеслига. Официално предложение от Байерн към национал нямаше.

„Марко ще е символ на една ера в Борусия, както Уве Зеелер в Хамбургер и Стивън Джерард в Ливърпул“, каза президентът Ханс-Йоаким Вацке.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията