Защо ти е тая Тъмна Индия?

Димитър Бербатов едва ли ще подпише с Керала - трансфер, на който пише с едри букви "грешка"

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 17 Авг 2017
0
3120

Димитър Бербатов е име, което "продава" заглавия, разбира се. Все пак - колко спортисти на такова ниво и с такъв статут в локален и глобален план имаме?

А когато прочетеш в едно изречение с едри букви "Бербатов", "трансфер" и "Индия", няма как да не ти стане интересно. Говори се вече от дни, пише се и в България, и в Англия, и - естествено - в Индия, че най-резултатният играч в историята на националния ни тим се е разбрал с Керала Бластърс.

Това е отбор от индийската Суперлига, създадена да популяризира футбола в страната и да забавлява местните, които обичат далеч повече един спорт с много по-малка топка (крикет).

Аргументите, върху които стъпват разкритията за този трансфер, са:

- Треньор на Керала е Рене Мюленстайн, холандец, който е работил с Бербатов в Манчестър Юнайтед и Фулъм.

- В отбора играе Уес Браун, а сега предстои да бъде взет и вратарят Пол Рачубка - все кадри на Юнайтед, познати на треньора.

- Роби Кийн, добър приятел на Бербатов, избра Индия и отиде в Атлетико Колката, считан за конкурент №1 на Керала за титлата. Двата отбора играха финал миналия сезон.

Слуховете твърдят, че 36-годишният Бербатов няма как да откаже заплата от близо 1 милион евро за някакви си пет месеца игра. Твърде изкушуващо е. Но...

Да си питаме директно: Бербатов, защо ти е тая Тъмна Индия (опитваме да оригиналничим с познатия разговорен лаф)? Знаеш ли какво е нивото на футбола там? Изгледай един мач на запис от миналия сезон, ще издържиш около 6 минути...

Футболът, който се играе в Индия е под всякаква критика, нещо като бараж за оцеляване в "Б" група у нас на закъсал втородивизионен отбор срещу надъхан тим от трета лига. Ако и там да играха Дел Пиеро, Форлан и други звезди.

Сезонът е пет месеца, но те хващат късната есен и Коледа, Нова година, зимните месеци... Бербатов от години е човек, за когото семейството е Закон №1, той затова отказа и оферти от Америка и Австралия (официално непотвърдени, но реални).

Човекът си знае приоритетите, за какво му е на 36 години да пътува през целия свят в напълно непозната територия? На някого има нещо да доказва ли?

Или му липсват пари?

Едва ли. Керала и Индия не са за Димитър, което е и аргументът ни да прогнозираме, че няма да приеме да играе в това първенство.

Бербатов се е заел с други неща, концентриран е върху тези радости от ежедневието, които задъханата динамика на професионалния футбол му е отнемала или е компресирала възможността да им се радва. Гледа си децата, семейството, фондацията, приятелите...

Тренира си за удоволствие.

Да, ако дойде добра оферта от клуб, който позволява лесно и бързо пътуване до дома, сигурно няма да я откаже. Но не би играл навсякъде и на всяка цена.

Поне така изглежда, кой знае...?

Но - Димитър, да си кажем и ние скромното мнение:

Тая Тъмна Индия не ти трябва.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията