Бъдете спокойни за Байерн

Неубедителните игри в предсезонната подготовка ще имат нулево влияние върху отбора на Анчелоти

Sportinglife
Sportinglife 15:30 ч., 07 Авг 2017
0
6544

Байерн е в криза! Загуби пет пъти на нула само за месец от Милан, Челси, Интер, Ливърпул и Наполи, като две от пораженията бяха в "домашния" и считан за задължителен турнир "Ауди къп".

Е, какво става с машината? Проблем?

Бъдете спокойни.

Нещата са под контрол, както обикновено са в този клуб, който за последно допусна хаос във времената, когато го наричаха ФК Холивуд.

Не ги ли помните? Това е времето от средата на 80-те до края на 90-те, когато "сапунените опери" около най-луксозния и популярен клуб в Германия бяха ежедневие. Но дори те вървяха с титли, купи и победи на конвейр.

Матеус и Клинсман не си говорили, скарали се кой да е капитан. Балак недоволен от заплатата си. Еди кой си не харесал факта, че съпругата на съотборник Х дава изявления пред медиите.

Традиционни случки от онези години.

Байерн на новия век е подреден и образцов като организация. На терена - доминация до Сталинизация, дори според стандартите на този клуб. От 2010 г. досега титлите са 6 от 8 възможни. Купите - 4 от 8. Плюс три финала в Шампионската лига, единият - спечелен.

Та да се върнем на това лято. Карло Анчелоти, този небрежен, обичащ да си угажда с дълги обяди, паста и вино италианец, сякаш е изпуснал волана на свръхскъпия автомобил.

"Аларма! Байерн, събудете се!", крещят вестниците след серията загуби.

Спокойно, хора. Сезонът започва и резултатите ще са други. Просто опитът ни учи на това. Но не е само историята. Има си и съвсем конкретни и обективни фактори.

Байерн обикаляше Азия на турне без няколко основни фигури като Мануел Нойер, Джошуа Кимих, Жером Боатенг, Артуро Видал. Други, като Робен и Тиаго, се контузиха там и се прибраха да се лекуват. Феликс Гьотце, Марко Фридл и други такива млади таланти попълваха дупките.

Турнето, само по себе си, беше пълен маскарад и скандално недобре организирано. Анчелоти няколко пъти намекна за това, а шефовете на Байерн замазаха положението, защото печалбите си струват.

Полети до Китай за два мача. После до Сингапур за още два. И накрая обратно до Мюнхен за "Ауди къп". И всяка свободна минута, в която не се лети, спи или тренира - срещи със спонсори, организирани фенове и медии.

В цялата тази обстановка, видно бе, че на звездите на Байерн малко им пука за мачовете. Все пак са контроли. А това не е типично за Мюнхен, нали?

И в края на целия предсезонен цирк, на всичките медийни "апокалипсиси", картинката при Байерн хич не е лоша.

Най-добрият вратар в света. Седем актуални немски национали, а не бихме казали, че да си в Бундестима в момента е лесно.

Робен, Рибери, Левандовски, Тиаго, Ренато Сачес, Хави Мартинес, Хамес Родригес, Давид Алаба, Кингсли Коман, новото попълнение Корентен Толисо...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията