Другият Меси

Може и да не сте чували за него, но Лео посвети голове на дъщеря му и се е зарекъл да играят заедно в Нюелс Олд Бойс

Sportinglife
Sportinglife 17:00 ч., 21 Ное 2016
0
1077

"Нормално е хората да ме питат за Лео. Все пак той е най-добрият играч в света", повдига рамене Максимилиано Даниел Бианкучи Кучитини.

Братовчед и най-близък приятел на Лионел Андрес Меси Кучитини, когото целият свят знае като гениален футболист.

Макси Бианкучи също е играч. Висок е като братовчед си (166 сантиметра), пъргав като него и играе в роля на офанзивен полузащитник. Е, разбира се не е Лео, но... колко като Лео има по света?

Двамата се знаят от деца в Росарио, като Макси е 84-и набор, а Лео - 87-ми. Двамата са се зарекли да облекат един ден заедно екипа на любимия им Нюелс Олд Бойс, като обещанието на Меси към братовчеда е: "Ще го направим, преди да сме твърде стари".

Макси е два пъти шампион в кариерата си, с която се гордее много. Не е играл в нито един голям европейски тим, но спечели титлата с Фламенго през 2009-а и Олимпия (Парагвай) два сезона по-късно.

За тази от 2009-а Меси не спира да го бъзика, защото след силен сезон в щатското първенство, Бианкучи играе само 80 минути (5 мача като резерва) по пътя към златото.

Но другата е паметна.

Макси бележи на 18 декември 2011-а победния гол за 2:1, с който Олимпия бие Рубио Ну и става шампион на Парагвай. Изнасят го на ръце от терена, а феновете го боготворят. Това е първа титла за тима след 11 години суша.

През това лято се върна в тима от Асунсион след странстване, но трудно намира място в състава. Все пак има татуировка с емблемата на Олимпия, който остава отборът му извън Аржентина, а агитката не спира да пее името му дори, когато не попада в групата.

През 2010-а се ражда дъщеричката му Валентина, на която кръстник е Лео. Седмица след събитието Меси вкарва три гола на Валенсия за Барса и посвещава в интервюто след мача попаденията на малката. След това звъни по телефона на братовчед си, който разказва:

"Лео е уникален човек. Звънна ми в 1 часа след полунощ испанско време, за да се чуем. Чакаше да свърши моя мач, аз играех за Крус Асул и вкарах в този ден първия си гол за тях. Той бе гледал мача дори!

Похвали ме за попадението, каза, разбира се, че е било от засада и се посмяхме. Дори не спомена за трите си гола и това, което каза за Валентина. Аз обаче го бях видял вече в аржентинските сайтове... Има огромно сърце."

Макси не може да избяга от сравненията, разбира се. В Бразилия феновете на Фламенго, а после и на Байа, го наричат Първият Меси. Защото е по-голям от Лео на възраст...

"Странно е, но не ми пука - казва Бианкучи. - Никога не съм бил дори близо до неговата класа, единственото общо между нас е, че играем с левия крак."

Братът на Макси - Емануел, също е футболист и играе в бразилския Сеара.

Той е 88-ми набор и също мина през школата на Нюелс.

И неговата мечта е тримата да плетат смъртоносни атаки на терена с червено-синята фланелка един ден.

Коледа е времето, когато Макси, Емануел, Лео и братята му Родриго и Матиас се събират.

Вдигат по чаша вино и мечтаят за деня, в който тримата (Родриго и Матиас също са футболисти като юноши, но не успяват да направят професионална кариера) ще се съберат в Нюелс.

Дотогава Първият Меси, както и Вторият - този, който плени света отдавна и има пет "Златни топки", ще се радват на съвсем различна популярност и съдба в играта, която ги обединява.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията