Ривър Плейт е шампион на Южна Америка

Аржентинците разгромиха Тигрес с 3:0 във втория финал на Копа Либертадорес

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 06 Авг 2015
0
1167
Getty Images

Ривър Плейт е новият шампион на Южна Америка.

Аржентинският гранд демонстрира най-големия възход в историята, след като само преди четири години отпадна от първа дивизия заради финансови проблеми.

А сега само за шест месеца спечели двата най-стойностни турнира на континента – през декември взе Копа Судамерикана, а сега разгроми с 3:0 мексиканския Тигрес във финала на Копа Либертадорес.

„Историята на Ривър Плейт задължава да се борим само за най-големите купи – каза халфът Леонардо Понсио. – Днес е един от най-великите дни в клуба и ние сме част от него.”

Секунди преди почивката 22-годишният нападател Лукас Аларио, който се присъедини към клуба през юли, откри резултата. Карлос Санчес отбеляза второто попадение от дузпа в 74-ата минута. Рамиро Фунес Мори оформи победата с трети гол в края.

В първия мач в Монтерей двата съперника не успяха да се победят – 0:0.

Но правилата на финалите в Копа Либертадорес са ясни – голове на чужд терен не важат. Реваншът мина под непрекъснат дъжд и много страсти. Реферът даде 9 жълти картона и свири 44 нарушения.

Ривър Плейт спечели за трети път Копа Либертадорес след 1986 и 1996 година.

Трофеят е аналог на Шампионската лига в Европа. Когато започнаха елиминациите, аржентинският клуб имаше най-нисък коефициент от всички участници.

На четвъртфинала отборът отстрани Бока Хуниорс, който бе дисквалифициран. До втори мач въобще не се стигна, след като в първия фен на Бока атакува гостите в тунела.

След това Ривър Плейт загуби у дома от бразилския Крузейро, но отвърна на удара с 3:0 в реванша в Бело Оризонте. На полуфинала аржентинците отстраниха изненадата от Парагвай – Гуарани.

„Ривър Плейт беше по-добрият отбор и заслужи да се радва”, призна Рафаел Собис, който два пъти спечели Копа Либертадорес с бразилския Интернасионал.

Сега през декември Ривър Плейт тръгва и за още по-голяма слава.

Ще участва на световното клубно първенство, където мечтаният финал ще е срещу Барселона.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията