Марадона с убийствена атака срещу Меси

Стига сме му слагали памперси, призова дон Диего

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 15 Юли 2015
0
1550

Диего Марадона изригна с убийствена критика към Лионел Меси. В едно от много редките си интервюта пред вестник „Оле” аржентинският идол промуши с копие в сърцето четирикратния носител на „Златната топка” и фаворит №1 за пета през януари.

„Имаме най-добрия футболист в света, който вкарва по четири гола на Реал Сосиедад, но идва в националния отбор и не пипа топката – отсъди дон Диего. – Питаме се – той аржентинец ли е или швед? Трябва да спрем да слагаме памперси на Меси. Той трябва да бъде третиран като всеки друг футболист, който идва и играе за националния отбор. За добро или за лошо. Няма значение дали е най-добрият в света.”

Марадона бе треньор на Меси на Мондиал 2010, което завърши с фиаско – 0:4 на четвъртфинал срещу Германия. На турнира отново Лео не бе сред големите звезди, а дон Диего напусна заради резила. Миналото лято на световното в Бразилия Меси отново бе много незабележим за класата си, накрая Аржентина отново загуби от Бундестима на финала – 0:1. Сега на Копа Америка в три мача Меси бе избиран за №1 по пътя до дуела за титлата с Чили, но в него не успя да вложи магията си и Аржентина остана без трофей от 1993 година насам.

Между Меси и Марадона отдавна има съпоставяне кой е по-велик. Мнозина казват показват сегашната звезда на Барселона, който спечели всичко с каталунците, но нищо с националния отбор. На клубно ниво най-голямата гордост на Марадона е титла в Италия с Наполи и Купа на УЕФА. Но е поставян на първо място на пиедестала заради световната титла на Аржентина през 1986 година, когато почти сам окичи „гаучосите” със златото в Мексико.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията