Джокович: Бих говорил с Анди за случилото се във финала

"Не искам да соча Анди с пръст и да създавам излишно напрежение", добани световният №1

Sportinglife
Sportinglife 15:00 ч., 03 Фер 2015
0
928
Getty Images

Новак Джожокович направи крачка напред към разрешаването на конфликта, който обгърна петия му трофей на Australian Open след 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0 на финала над Анди Мъри.

В началото на втория и третия сет световният №1 залиташе и падаше по корта, като дори изпусна ракетата си от изтощение, но и двата пъти се възстанови и завърши мача в неудържимо за съперника темпо.

Ги Форже

"Когато мачовете влезят в решителните си мигове, волята за битка на Джокович го изстрелва в друго измерение, където никой от съперниците му не е способен да го последва", коментира бившият капитан на Франция.

"Не знам какво се случи с него, но съм ядосан, че позволих да ми повлияe - призна след двубоя Мъри. - Не искам да повярвам, че може да е симулирал контузия."

Анди обаче беше видимо разочарован и продължи темата още малко: "Ако това бяха крампи ми е трудно да си обясня нивото, на което той се представи в третия и четвъртия сет. Много е трудно да се възстановиш от подобно нещо в рамките на мача, а той удряше топката страшно силно и достигаше до всяка топка."

На пресконференцията след финала Джокович отрече да е крампирал и призна, че се е чувствал изстискан от дългите разигравания, но характерът му го е извел до победата.

Днес сърбинът твърдо заяви, че не иска да има никакви поводи за вражда между него и Анди. Двамата са родени в разстояние на една седмица през 1987-а и са израснали заедно на корта.

В прав текст

"Тенисисти като Роджър Федерер, Рафаел Нанал и Анди Мъри ми помогнаха да се превърна в това, което съм днес, защото благодарение на тях осъзнах, че трябва да подобря играта си", наскоро засвидетелства уважението си към тримата му най-големи съперници Новак Джокович.

"Ако той е готов да говорим за случилото се във финала, ще го направим - заяви Джокович. - Нямам какво да крия. Не съм човек, който се преструва или говори зад гърба на другите. Особено, когато става дума за Анди, с когото се познаваме от доста време. "

"Уважавам го изключително много, както и другите ми колеги в професионалния тур - продължи Ноле. - Не искам да го посочвам с пръст и да създавам излишно напрежение. Истаната е, че прекарвам с него и другите момчета повече време на кортовете, отколкото вкъщи със семейството си."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията