Томас Мюлер: Нищо чудно Байерн да спечели всички купи

Ние искаме да спечелим всеки турнир, в който участваме

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 24 Яну 2015
0
1438
Getty Images

Томас Мюлер е една от големите звезди на Германия и на Байерн. Има основна заслуга за титлата от Мондиал 2014 и за безметежния рейд на баварците в Бундеслигата. Нападателят даде интервю пред немския портал „Спорт 1“ преди началото на втория полусезон в Германия.

Томас Мюлер

Томас Мюлер започва да играе в школата на Байерн през 2000 година.

За сезон 2008/09 играе за втория отбор и в 35 мача вкарва 16 гола.

За първия тим на баварците има 181 двубоя и 65 попадения. 
Мюлер е трикратен шампион на Германия и три пъти носител на националната купа.

Спечели Шампионската лига през 2013 година, два пъти игра финал – през 2010 и 2012-а. Носител на Суперкупата на Европа за 2013-а. Същата година става световен клубен шампион.

С националния отбор Мюлер е световен шампион от Мондиал 2014 и трети в света от Мондиал 2010. Голмайстор №1 на Мондиал 2010, когато е избран и за най-добър млад играч. Сега завърши пети в класацията за „Златната топка“.

− Още в първия мач Байерн гостува на Волфсбург. Може ли най-накрая да се препънете?

− Още на старта на сезона мачът ни срещу Волфсбург беше много тежък. Едва победихме с 2:1. С удоволствие бих искал резултатът да се повтори и в петък. Но футболът не е концерт по желание. Трябва да работим здраво, за да спечелим.

− Може ли Волфсбург да е преследвачът на Байерн?

− В моето лично класиране Волфсбург е сред първите шест отбора в Бундеслигата. Вярно е, че съм изненадан как тимът изпревари Борусия (Дортмунд), Шалке и Байер. Това е заслужено, защото имаха победни серии от по 5-6 мача. В тях играеха впечатляващо. Волфсбург си извоюва правото да бъде наричан преследвач на Байерн. Затова ще се опитаме още в първия мач на пролетта да победим и да не позволяваме да ни настига.

− Ще се отрази ли смъртта на Жуниор Маланда от Волфсбург върху мача?

− Не знам дали тази трагедия ще се отрази на първия мач, но със сигурност ще е една от темите. Не искам да съм на мястото на момчетата от Волфсбург, които загубиха приятел и съотборник. Когато мачът започне, всички ще мислим за футбол. Слава Богу, не ми се е случвала такава трагедия с мой близък. Представям си колко е тежко на семейството му.

Байерн с разгром в последната контрола

Байерн завърши с разгромна победа 5:1 последната си контрола преди подновяването на Бундеслигата. Баварците гостуваха на Бохум, който успя да поведе с гол в 5-ата минута на Дани Лаца.

До полувремето резултатът вече бе обърнат с попадения на Алиен Робен и Данте. След почивката за Байерн вкараха още Марио Гьотце, отново Робен и Себастиян Роде.

Бундеслигата започва пак в петък с мача Волфсбург – Байерн от 21,30 ч

− Може ли Байерн да бъде спрян за титлата?

− Нито един от експертите не предвиди точно първия полусезон, а аз не искам да говоря за нашия отбор. Според мен Борусия (Дортмунд) ще направи дълга победна серия. Очаквахме, че това ще е големият ни конкурент. Сега ни преследва Волфсбург и естествено, че трябва да внимаваме. Ние искаме да побеждаваме във всеки мач. По този план вървим много добре. Преднината ни е отлична, но не и успокояваща. Байерн се нуждае от победи, защото е Байерн.

− Боли ли ви още от загубата срещу Реал в полуфинала на Шампионската лига? Рано спечелената титла в първенството не ви ли попречи?

− Не отпаднахме, защото рано станахме шампиони Германия, а защото Реал ни победи. Хора сме и не можем всеки ден да се представяме по един и същи начин. В Шампионската лига нищо не идва даром – нито на осминафинала, нито на полуфинала.

− Колко е голям гладът за титли в Байерн?

− Играя редом със страхотни футболисти. Ние искаме да спечелим всеки турнир, в който участваме. С удоволствие ще го направим и през новата година. И това няма да е изненадващо. Работим, за да постигаме целите си. Не сме високомерни, а концентрирани.

− Каква е вътрешната конкуренция в Байерн?

− Принуждавате всеки ден да даваш най-доброто от себе си, за да не отпаднеш от борда. Треьнорът ни иска резултати непрекъснато. Затова сме се научили да ставаме още по-добри. Освен това имаме и спортен директор като Матиас Замер, който никога не седи на едно място, а гледа все напред.

− Какви са талантите в Байерн?

− Винаги е трудно за млад футболист да пробие при толкова световни звезди, каквито има Байерн. Но има примери като Оуен Харгрийвс, Бастиян Шванщайгер и Филип Лам. Но това не се случва всяка година. Аз и Холгер Бадщубер също не наложихме. Байерн прави всичко възможно да вървят добре нещата икономически. А това прави по-сложна задачата за юношите. В нашия отбор всички са звезди.

− Как гледате на работата на Ули Хьонес в школата?

− Сигурен съм, че Байерн има точният човек там. Поглеждайте все по-често към школата.

Източник: Sport1.de

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията