Ставане в 7. Лягане по команда. В пясъчника! На хълма!

Добре дошли в лагера на Атлетико за първия етап от лятната работа на отбора на Диего Симеоне

Sportinglife
Sportinglife 13:00 ч., 26 Юли 2017
0
14682

Ставане в 7.00.

Закуска, обилна. Разходка, след това задължителни 30 минути във фитнеса. Почивка - съвсем кратка.

Следва първата от двете сесии на Профе Ортега, които играчите шеговито наричат "побой, битка".

Обяд. Малко почивка и свободно време, индивидуални разговори на треньорите с играчи, масажи.

Вторият "побой" за деня. Нови масажи - за когото има нужда. Вечеря. Един свободен час, след което всички отиват по стаите и в леглата.

Скука. Законите на Чоло Симеоне са непоклатими от скалите край Лос Анхелес де Сан Рафаел, където Атлетико Мадрид по традиция изкарва първите две седмици от лятната си подготовка.

Местността в Сеговия, Испания, е свързана с клуба вече 45 години. За първи път отборът отива да събира сили за сезона там през 1972-ра, когато кмет (и шеф на почти всичко) там е покойният Хесус Хил, който по-късно управлява Атлетико като президент.

Профе Ортега е страховитата фигура, която почти не се появява на тренировъчното игрище. Но е изготвил целия кондиционен план за тези 12 дни, за които са разграфени 24 ужасно тежки тренировки. Атлетико трябва да си тръгне от Сеговия в идеално състояние за старта на контролите.

На терена край хотел "Сеговия Сиера де Гуадарама" се чува гласа само на един човек. Чоло.

"Не се пести, тичай! Докрай!". Видеото на местна медия улавя как Симеоне е настръхнал, мотивиран, сякаш идва финал в Шампионската лига, преди всяко упражнение.

"В пякъсника!", крещи отнякъде Моно Бургос, помощникът а Чоло. Това е мястото край терена, където влизаш да тичаш за сила и ... ти отнема силите.

"На хълма!", нарежда Симеоне и сочи към малкото възвишение зад игрището. Упражнения за сила, за кондиция, за издръжливост. Треньорът е толкова разгорещен в изпълненията на упражненията, че показва всяко от тях сам - първи.

"Тайната му е в пълната концентрация", казва Профе Ортега. И добавя: "Няма по-добър в това от Диего. Най-добрата атмосфера, най-здравият колектив и най-добре подготвените играчи са в Атлетико".

Това лято е странно за отбора на Чоло. Клубът е в трансферно ембарго, не може да картотекира нови. Взе Витоло от Севиля и чака Диего Коста от Челси, но ще може да ги използва чак през януари. За сметка на това, всяка една от звездите отказа да иска трансфер и се врече във вярност на клуба в трудния момент.

Играчите са по-сплотени от всякога и настроението в лагера в Лос Анхелес е страхотно.

Въпреки умората от "побоите" на Профе.

Торес, Хуанфран, Годин и Габи - тарторите, надъхват останалите, че на четвъртия ден идват "новобранците" и трябва да бъдат посрещнати подобаващо, с някои номера.

Това са Саул, Коке и Гризман, получили по-дълга почивка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията