Кого ще застигне метлата на Клоп в Ливърпул?

Клубът ще се отърве от поне 7 ненужни играчи преди старта на новия сезон

Sportinglife
Sportinglife 16:05 ч., 28 Юни 2017
0
5200

Трансферният прозорец ще е широко отворен до 1 септември и - бъдете сигурни - ще четете и слушате много пъти за сделки, в които е замесен Ливърпул.

Колко от тях ще са реални, колко ще се осъществят... Съвсем друга тема. Лятото е време на заглавия, "бомби" - избухващи и с мокър фитил, както и на някои важни решения за раздяла с играчи от клубовете.

Ливърпул на Юрген Клоп се готви за важно лято, защото сезонът на германския мениджър трябва да е надграждане над предишния.

През изминалата година във Висшата лига "червените" показаха на моменти свръхзвуков футбол, победиха гигантите на първенството - Арсенал, Челси, Сити, Тотнъм, но и допуснаха криза в средата на маратона.

В добавка Ливърпул определено бе нестабилен срещу отбори, които наглед (ако им гледаш състава на превюто преди началото) уж трябваше да му донесат по три точки.

Целта сега е класиране по-нагоре от четвъртото място, което бе записано през май тази година.

Най-близкият източник до клуба обикновено е местният. "Ливърпул Ехо" е флагман на новините "от кухнята", но и другите сериозни медии на Острова вече опитват да надникнат в списъка на Клоп за нови имена, както и за тези, които ще бъдат продадени, освободени или ... просто не са в плановете му.

Ето ги 7 имена, които трудно можем да си представим в червената фланелка през новия сезон. За някои от тях феновете ще страдат, за други... съвсем не.

Даниел Стъридж (нападател)

Вече пет години е в клуба, като неговите 60 гола в 119 мача изглеждат чудесна статистика. Смущаваща обаче е втората графа... Когато е здрав, няма съмнение какво може да прави пред вратата. Само че е здрав твърде рядко.

Стъридж не е и скоростният нападател, който да завършва в карето офанзивни играчи, което си представя Клоп. А и той, и клубът, не биха били доволни да седи и да търка скамейката (или фитнеса, докато се възстановява). Раздялата е най-доброто решение за всички, интерес има от поне три отбора от Висшата лига и трансферът е почти сигурен.

Лукас Лейва (халф)

След 10 години в клуба има особено място в сърцата на феновете не заради невероятни игри и огромна класа, а защото никога не са поставяли под съмнение отдадеността и мотивацията му. А такива играчи се ценят по специален начин.

Но Лукас е бавен и в краката и мисленето, когато говорим за футбола на Клоповия Ливърпул. Както бе идеален за този на Рафа Бенитес, например.

Интерес има от Турция, както и от Интер, който даде реална оферта през януари. Тогава обаче съставът бе твърде изтънял по различни причини и Ливърпул нямаше как да се раздели с него.

Мамаду Сако (защитник)

Няма бъдеще в клуба, не и след поведението му на мача срещу Кристъл Палас през пролетта, когато бе на скамейката на гостите - а бе под наем там и нямаше право да играе. Радваше се бурно и демонстративно на головете на Палас в пълен контраст с техния автор Кристиан Бентеке, който показа уважение към клуба, от който отиде в Лондон.

Сако се изказа неуважително за Клоп и "червените", като гневът му може да бъде разбран отчасти. Но да припомним - мениджърът го отстрани от отбора по време на американското турне миналото лято за серия инциденти с дисциплината.

Тоест - и Сако, и Клоп имат своята истина и право. Пусна си снимка как упорито тренира сам на базата в Мелууд тези дни, далеч преди останалите да се върнат там за подготовката.

Няма да му помогне. При първата сериозна оферта от 15-20 милиона лири, френският национал си тръгва. Феновете са му бесни, а Клоп... ясно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията