Купата, Кардиф, Кристиано...

Португалският ас на Реал посяга към пета "Златна топка" и четвърти трофей на шампионите

Sportinglife
Sportinglife 11:50 ч., 31 Май 2017
1
3501

Кристиано Роналдо слага багажа в куфарите и заминава за Кардиф.

Португалецът не отива там да разглежда прочутата река Таф или готините паркове край града.

Асът иска купата. И "Златната топка".

Роналдо, нека бъдем честни, не направи най-силния си сезон в общата картина на нещата. Головете му са по-малко като количество от всяка година в Мадрид.

Само 25 пъти вкара в първенството, а досега най-ниското му постижение бе 26 през сезон 2009-2010 г. (първи в Реал).

Но Кристиано има нова идентичност. Той не е машината, която ниже по много и на всички. Той просто се намесва в най-важните мачове.

Вкара пет пъти на Байерн в четвъртфиналите на Шампионската лига, след това наказа и три пъти Атлетико в полуфинала. Неговите голове класираха Реал за Кардиф, където го чака Юве.

Роналдо има мисия в Уелс. Той иска да стане четирикратен шампион на Европа.

Два пъти вдигна купата с Мадрид, веднъж с Манчестър Юнайтед. Ако успее отново, ще изравни Лео Меси - неговия вечен индивидуален съперник - с четири триумфа.

Но ще е с едни гърди напред по този показател.

Защото Меси се води шампион на Европа и през 2006-а, когато изобщо не бе в групата за финала Барселона - Арсенал (2:1). А Роналдо ще е играл и в четирите си победни мача за трофея.

В края на 2017-а един Роналдо - шампион на Испания и Европа, би бил фаворит и за "Златната топка".

И пак - тук на карта е заложено изравняване с Лео по още един показател. Ако КР7 спечели и резултатът стане 5:5, двамата няма да могат да бъдат разделени на върха, който са окупирали вече десетилетие.

Роналдо на финал - това значи, че топката ще намери мрежата от краката или главата му. Историята го доказва.

Можете смело да заложите Кристиано да се разпише. Дали в редовното време, дали в продълженията или в дузпите - защото и дузпи не са изключени.

През 2004-а португалският ас вкара един от головете за Юнайтед при 3:0 над Милуол във финала за Купата на ФА.

Две години по-късно заби попадение при 4:0 над Уигън в мача за трофея в Купата на лигата. В същата надпревара реализира една от дузпите за успеха над Тотнъм през 2009-а.

Скочи високо и наниза топката в мрежата на Челси при 1:1 и успеха с дузпи в дъждовна Москва на финала в Шампионската лига (2008-а).

Всичко това - докато бе Червен дявол.

Донесе с безценен гол в 103-ата минута Купата на краля на Мадрид през 2011-а срещу Барса. Направи хеттрик през декември миналата година, а Реал би Кашима Антлерс на финала на Световното клубно първенство с 4:2.

В двата си решаващи мача за Купата с Големите уши в белия екип, Роналдо намери мрежата. През 2014-а вкара от дузпа за 4:1 срещу Атлетико, па макар и не това да бе решителния гол.

Две години по-късно реализира един от наказателните удари след 120 минути и трофеят пак отиде на "Бернабеу".

Е, при такава история на финалните му подвизи, нормално да се очаква в Кардиф камерите пак да са върху него в очакване.

Кристиано стяга багажа за Уелс.

И оставя място в сака, защото мисли да сложи в него и една купа на връщане.

1 коментара

1 Kostadin Delizhanski 31.05.2017 13:13:01
3 0

Като се пише за "слаб сезон" и "малко голове" и т.н. ... Не е лошо да се припомни как звърши предишния сезон и европейско първенство за Кристиано Роналдно. Не е зле да се отбележи, че другия опонент за златата топка нямаше такива проблеми. Та, по мое скромно мнение, вземайки предвид контузията и възрастта ... Роналдно прави един от най-силните си сезони. Дали ще вкара на финала нз, но като лидер на Реал М със сигурност , ще опита всичко за така желаната 2ра поредна ШЛ.

Твоят коментар:

Close Обратно към статията