Легендарният Бакеро: Децата от България ще се влюбят в Барселона

Шест години делих една стая с Христо Стоичков. Обичам го като приятел и му се възхищавам като футболист

Динко Гоцев
Динко Гоцев 15:25 ч., 25 Март 2017
0
1972

Легендарният Хосе-Мари Бакеро говори за Sportinglife.bg и се обърна към децата от Campus Barcelona, които през лятото ще пътуват за седмица и ще са част от великия клуб.

Бакеро е едно от лицата на инициативата, като ще посети лагера на българчетата в Каталуня през юли. В интервюто някогашният халф от дриймтима на Барса говори за приятелството си с Христо Стоичков и за незабравимия Кройф, който си отиде точно преди година.

- Хосе-Мари Бакеро, къде ви намираме, с какво се занимавате в наши дни?

- Живея в Барселона и съм коментатор в каталунска елевизия, а отделно от това консултирам професионални футболни отбори. С две думи - не съм далеч от играта.

- Преди няколко месеца ви видяхме и в София на бенефиса на Христо Стоичков. Как ви се стори България?

- Пътувал съм многократно с Христо във вашата страна и София много ми харесва. На това събитие си прекарах фантастично, а мисля, че не само аз споделям това мнение сред участниците в мача.

- Преди година 86 български деца станаха част от Campus Barcelona 2016, сега очакваме два пъти по толкова да се включат във втората година на инициативата. Какво ще им кажете?

- Ще им кажа, че футболен клуб Барселона има прекрасни спортни съоръжения, много добри треньори и традиции. Градът е чудесен, има плаж, море и слънце... Децата със сигурност ще си прекарат много, много добре.

- Какво ще им препоръчате да не пропускат в тази вълшебна седмица в Барселона?

- Да разгледат спортните съоръжения на Барса, където тренират техните идоли. Задължително да видят големия стадион "Камп Ноу", който гледат всяка седмица по телевизията. Да посетят музея на Барса с трофеите и купите - всички тези неща вече са организирани за тях, нали? Великолепно!

Убеден съм ще е много вълнуващо лято за малките. Нека така също се наслаждават и на тренировките, които все пак са основната цел на техния престой.

- Ще идете ли да ги видите на лагера, може би да покажете едно-две неща на някоя тренировка?

- Със сигурност поне на една тренировка ще се видим. Толкова мога да кажа засега по темата...

- Разкрийте някоя тайна на вашия дриймтим от началото на 90-те?

- Работихме усърдно, с взаимно уважение към колегите ни - съотборници. Няма тайна, това бе основното ни оръжие.

- Със Стоичков имате по-специални отношения...

- Спяхме легло до легло в една стая цели шест години с него. Разбира се, че го познавам отблизо и отношенията ни са специални. Обичам го като приятел и му се възхищавам като голям футболист.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията