Венгер е лесна мишена, стреляйте на воля

След 2:10 от Байерн и протестите край стадион "Емиратс", французинът без съмнение ще си тръгне

Sportinglife
Sportinglife 07:10 ч., 08 Март 2017
0
3763

Арсен Венгер изживя най-трудната си вечер като мениджър на Арсенал и в сряда сутрин решението, че от лятото няма вече да е в клуба, изглежда несъмнено.

Човек с неговия житейски и футболен опит не може лесно да преглътне униженията от вторник.

Протест край стария стадион "Хайбъри" с плакати "Никакъв нов договор" и "Оревоар Арсен", скандирания против него от феновете.

И после - ново 1:5 от Байерн в Шампионската лига, която е като кошмарен лабиринт за Арсенал вече години наред. Там винаги дебне коварен огромен плъх, който изяжда плахо пристъпващия тим на Венгер рано-рано.

Френският мениджър е най-лесната мишена в света на футбола в сряда сутрин и стрелбата по него е като упражнение за всеки - от начинаещ стажант репортер до опитните пера на най-големите медии.

А феновете? Те май съвсем се обезвериха и искат просто нещо да се промени. Такава промяна минава със сигурност и през замяна на мениджъра.

Стреляйте на воля по Арсен, разбира се. Той носи отговорност за случващото се, защото има пълния контрол в клуба.

Не някой друг събра в Арсенал хора като Кошчиелни, Йозил, Уелбек и т.н. Че и ги натоварва с някаква измислена роля на лидери, каквито те очевидно не са.

Френският капитан на отбора често вреди повече, отколкото помага - в първия мач с Байерн си излезе, след като незнайно как се контузи. В реванша при 1:0 бе изгонен, макар и пресилено.

Тук идва времето да се сетим как в началото на сезона Кошчиелни поиска по-дълга почивка, защото бил "психически затормозен" от загубата с Франция на финала на Евро 2016 и си пийваше чай в ложите, докато на терена Арсенал падаше с 3:4 от Ливърпул в ден първи от Висшата лига. С отбрана от Чеймбърс и Холдинг.

Йозил... Той просто не подлежи на коментар. Малките му заболявания от грип са по-чести от слабите му мачове, а това не е лесна работа.

Между 26 декември и 14 януари - в най-трудния и задъхан период от сезона не игра, вероятно е седял у дома пред камината. Куриозно или не - Арсенал си спечели убедително мачовете тогава без него.

Не записва нито минута в мачовете за купите, може да го пише в договора му. Твърде голяма звезда е за Сътън, Линкълн и т.н.

Срещу водещите отбори сложи шапка невидимка, но виж - когато дойде в София направи на луди бранителите на Лудогорец. Както често го върши с тези на Палас, Мидълзбро и Уотфорд, например. Майстор на изящество в нерешителни моменти.

Ако се измисли единица мярка за безхаберие във футбола, тя просто ще получи етикет "един Йозил".

Тио Уолкът и Дани Уелбек са печални фигури от списъците с вечно контузени на клуба, които досега можеха да дарят от немалките си заплати поне за изграждането на нов медицински център на Арсенал. Защото на терена приносът им продължава да е пренебрежимо нисък.

Същото се отнася и за таланти като Уилшър (сега под наем в Борнемут) и Рамзи, за Касорла...

Изобщо - как така в Арсенал винаги някой е контузен, а като дойде голям мач - травмираните са цяла рота?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията