Реал не е добре, но дори слаб Реал е достатъчно силен да бие

Отборът на Зидан има проблеми в отбрана, Модрич и Кроос не са във форма, а атаката е на проблясъци

Sportinglife
Sportinglife 12:20 ч., 27 Фер 2017
0
2384
GETTY IMAGES

Реал води в първенството на Испания с 2 точки пред Барселона и мач по-малко. Загубил е 4 от последните си 60 мача - 2 в лигата, 1 за Шампионска лига (не фатален) и един в Купата на краля. Спечели три трофея за последните 12 месеца и е европейски и световен клубен шампион.

В неделя вечер отново победи, и то със страхотен обрат от 0:2 на терена на Виляреал в 64-ата минута до 3:2 в края. Наглед всичко за тима на Зидан върви като по сценарий, правен от самия Зизу.

Но не е точно така. Реал не е в добро състояние игрово, или поне - не на нивото, което сам вдигна като стандарт за себе си през миналата пролет и есента на 2016-а.

Започна се още на Световното клубно първенство, където "кралете" страдаха ужасно на финала срещу Кашима Антлерс, за да бият с продължения.

После дойдоха мачовете в Испания след Нова година - 3:0 над Севиля у дома за Купата на краля звучи гръмко, но гостите имаха толкова положения, че мачът спокойно можеше да завърши наравно.

В реванша Мадрид изживя едни от най-тежките си минути в новата история, напълно надигран. И губеше с 1:3 20-ина минути преди края, а-ха да се катурне. Но все пак стигна до 3:3 и оцеля.

После падна от същия Севиля в първенството с 1:2, а преди седмица - и от Валенсия, който се бори да не изпадне. При гостуването на Виляреал белите бяха сиви до средата на второто полувреме и изглеждаше, че пак отиват към поражение.

Не бе наред нищо. И това става тенденция, поне игрова.

Вратарският пост е проблемен, въпреки че твърд номер 1 е Кейлор Навас, който съвсем не пази зле. Феновете не го харесват, в анкета на "Марка" искат да пази резервата Кико Касия. Това се отразява на костариканеца, който един-два пъти си изпуска нервите.

В защита двойката Пепе - Рамос, непоклатима като висш сужител на КАТ до Нова година, изглежда разконцентрирана. Двамата се скараха няколко пъти в мача с Виляреал, въпреки че накрая се прегърнаха в еуфорията от победата.

Марсело е брилянтен в атака, подава, стреля, асистира... Но в отбрана съвсем не е така.

Двата големи аса в средата на терена - Кроос и Модрич, срещу "жълтата подводница" бяха невзрачни. Германецът направи толкова грешни подавания, колкото има сигурно за всички мачове от сезона дотук. Хърватинът бе разпилян, липсваше обичайната му рационалност и точност.

Напред имаме Кристиано, който се включва в играта по свое виждане за това кога е уместно да го направи, Бейл - откровено пазещ се от спринтове и взривни атаки след травмата, а това е най-силното му оръжие. И Бензема, който е непредвидим, но в момента е далеч от гениалните си моменти.

И все пак - този Реал е достатъчно добър дори сега, за да вземе титлата и да защити трофея в Шампионската лига.

Защото има важни оръжия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията