Позорен ден! Лестър уволни Раниери

9 месеца след титлата, с шанс за четвъртфинал в Шампионската лига - това решение е позор за футбола

Sportinglife
Sportinglife 22:05 ч., 23 Фер 2017
0
8952

23 февруари 2017-а е срамен ден за футбола.

Лестър уволни Клаудио Раниери по-малко от 9 месеца след паметния миг, в който италианецът и отборът му вдигнаха най-невероятната титла в историята на играта.

По ирония на съдбата точно това бяха мениджърът и тимът, които опровергаха теорията, че всичко във футбола на най-високо ниво е само бизнес, математика и пресмятане.

На 23 февруари 2017-а пак те доказаха, че са изключение, което потвърждава правилото.

Лестър се бори да не изпадне, да. Но това е отборът-шампион, доведен до необяснимата титла именно от Раниери, и стигнал осминафинал в Шампионската лига, където дори е с шансове да елиминира Севиля след 1:2 и да отиде сред последните 8.

И това не е достатъчно да остане?

Да остане?

Та в други условия - на нормален футбол без истерия и пряка зависимост от всяко пени, което изпадането би струвало, италианският треньор ще има паметник пред стадиона.

Това е Лестър, който никога до 2016-а не бе ставал шампион и никога - ако ще да погледнем в кристално кълбо на бъдещето чак до 3016-а няма да стане отново.

Раниери е уволнен. И това изобщо не гарантира спасение на Лестър от изпадане.

Гарантира му само едно - на никого вече няма да е симпатичен, след като допусна да действа точно като тези, на които се изсмя в лицето с титлата си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията