Защо не гледам българското първенство

Предлагаме ви лично мнение на наш редовен читател

Иван Пеев 10:00 ч., 13 Фер 2017
2
3016

"Здравейте драги читатели на Sportinglife.bg, казвам се Иван Пеев от Казанлък". Така започва писмото до нас във facebook на човек, който сам редовно чете сайта.

Ето мнението му, което публикуваме.

Искам да повдигна една много болна тема за нашия футбол, празните стадиони и трябва ли да се излъчва "А" група или Първа професионална лига - както искате я наречете.

След Коледа обикновено започва да се говори за лицензи, дългове, нови стадиони... Недоказани чужденци идват и си отиват, ЦСКА все говори за шампионска титла, а Левски мечтае пак да усети тръпката на Шампионска лига.

Но някъде нишката се къса и на нашите грандове винаги виновните са други - БФС, Лудогорец, ФИФА, УЕФА или предишните собственици.

Никога причината не е в настоящото ръководство. ЦСКА дължи милиони на държавата но няма да плати и тези пари идват от нашите данъци. Яли, пили и се веселили, и ние сега трябва да плащаме сметката.

На Гриша Ганчев му дойде на акъла да премести Литекс в София и да го кръсти ЦСКА-София, а скоро четох че се готвят да махнат тирето и - хоп, автентичен ЦСКА без дългове.

Не съм пристрастен, защото и Левски е в това положение. Дължи милиони, ето - дойде Спас Русев и започна да обещава, но до сега нищо не е направил. Човекът не е станал милионер случайно и изчаква да види колко точно дължи Левски, за да знае дали ще остане.

Тези проблеми не са от вчера или миналата година а поне от десетилетие.

Левски построи нов сектор "А" и ако продължава да има такава посещаемост, той ще се изплати за 100 години.

Виновни са клубовете, че няма хора. Тези събития биха отказали и най-заклетия фен да заведе семейството си или сам да иде.
Направиха платени канали и аз си ги пуснах. Но не да гледам български футбол, а Висшата лига.

Сега със започването на новия полусезон започват да ми натрапват скучни мачове и английските намаляха. Заради Монтана или Верея, с цялото ми уважение към тези отбори.

Това първенство е направено за мазохисти, които не знаят какво е футбол и ако даваха само "А" група по тези програми, нямаше да дам пари, за да гледам този продукт.

Всички питат къде е публиката? Ами всеки си е вкъщи или на стадиона на някой западен отбор.

Хората не са глупави - гледат си Серия "А", Примера Дивисион, Бундеслигата или като мен и много други - Висшата лига.

Аз дадох по голямата си част от съзнателния ми живот на тази игра - лагери, режим, но не ми се даде шанс (б.р. - читателят ни явно е играл футбол в юношеска възраст). Има много момчета като мен, пренебрегнати заради недоказани чужденци. И сега бих играл по добре от тях, защото ще си оставя сърцето на терена. 

И за националния нищо хубаво не мога да кажа.

След мача с Люксембурк на спах от яд, но на тях не им пука, че хората страдат.

Идват, напиват се в някоя чалготека, паднат от Япония със седем ли беше, шест ли беше, няма значение.

Забележка: Това е лично мнение на читателя, което не е позиция на Sportinglife.bg

2 коментара

1 Atlantic Square 13.02.2017 17:57:40
0 0

Интересни статии, нещо различно от останалите сайтове и накрая пускате някакво мнение, което и много далече от Вас. Моля Ви не допускайте друг път на челно място в сайта да се появява нещо толкова неадекватно! Какво точно харесахте на това мнение, анализ или както там се нарича?

2 Atlantic Square 13.02.2017 17:55:13
0 0

Твоят коментар:

Close Обратно към статията