Григор в София: Най-доброто предстои

Българинът говори за подобренията в играта си, за мача с Надал и тръпката да играе у дома

Динко Гоцев
Динко Гоцев 14:35 ч., 04 Фер 2017
0
1682
Стоян Георгиев

Григор Димитров запечата със селфи, в което влезе целокупното множество репортери, отразили завръщането му на родна земя.

С атрактивното фото звездата на родния тенис завърши пресконференцията преди старта на турнира "Sofia Open" в зала "Арена Армеец".

Брифингът предизвика огромен интерес и закъсня с 15-ина минути, за което Димитров поднесе извинения на журналистите.

Ето и какво каза Григор Димитров:

"В момента опитвам да се настройвам към всяко следващо предизвикателство, турнир и настилка.

В последните месеци треньорът ми Дани Валверду изигра наистина важна роля. Дори в дните за почивка не спирахме да тренираме.

Това е плюс - сега се чувствам по-уверен на корта, по-доволен и щастлив от това, което правя. Наслаждавам се на играта в момента.

Не може да се каже, че съм успял в тениса.

Но изживявам мечтата си, съревновавам се с най-добрите. В средата на кариерата си съм, имам много цели пред себе си. С нетърпение чакам всеки следващ мач и опитвам нещата, върху които работим.

Изцяло се концентрирам върху играта.

Най-смелата ми мечта е да спечеля турнир от Големия шлем, първо. За това мечтая от дете. А защо не и да стана номер едно, възможно е. Трябва да бъда позитивен и да продължавам по същия начин.

Обстановката тук е адски различна в сравнение с Австралия. Там играхме на открито, тук - в зала.

Настилката е добра, а и съм у дома, вкъщи. Всичко е под контрол. Чакам първия мач.

Структурирахме плановете си с отбора ми, ангажиментите позволиха и играя тук. Миналата година не стана така и затова не можах да играя.

В прав текст

"Изживявам мечтата си. В средата на кариерата си съм, имам много цели пред себе си."

Очакванията са големи, знам го. Вълнувам се, няма смисъл да го крия. Винаги съм бил горд, че съм българин и възможността да играя в родината ми е страхотна. Знам, че хората ще очакват много от мен, но - влизаш и играеш, няма време много да мислиш за това.

Радвам се, че тенисът се разраства тук, вчера тренирах с Александър Лазаров, който ще играе на турнира. Винаги бих помогнал със съвети или да допринеса за развитието им по някакъв начин.

Не съм мислил за това Борис Бекер да стане част от щаба ми. Поговорихме си след мача в Мелбърн с Надал. В момента в отбора ми има силна връзка, всеки си знае работата и нямаме време да мислим за такива неща. Не съм говорил с Дани Валдерду, изключително съм доволен за момента от работата си с него.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията