Пред Моуриньо не останаха граници за прекрачване

Трето изгонване за 20 мача - Жозе саботира отбора си, а и рони имиджа на клуба

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 28 Ное 2016
0
1446
GETTY IMAGES

Най-лошият старт на сезон от Манчестър Юнайтед за последните 27 години.

Най-слабата домакинска успеваемост за близо 30 години, както и най-дългата серия без победа на свой терен от 1980-а.

Е, това са само статистики, а сезонът е далеч от своя край. Всичко може да се промени, а асистент-мениджърът на Юнайтед Руи Фариа каза: "Жозе ще преобърне нещата и ще постигне своето".

Добре, звучи окуражаващо. Но случилото се в неделя срещу Уест Хем е много повече от едно домакинско равенство (1:1) и две изпуснати точки.

Жозе Моуриньо върши тежки престъпления към имиджа на клуба с поведението си, а и сам саботира отбора в преследването на победи, които да "преобърнат сезона".

За втори път в последния месец Специалния бе изгонен на трибуните от съдия.

В неделя Жозе гневно тегли шут на невинна бутилка с минерална вода, след като Пол Погба симулира и получи жълт картон за това. Решението на съдията си беше правилно, но Моуриньо не видя това от тъчлинията.

А дори и да не беше правилно - гневът и държането на португалеца са недопустими. Кога за последен път сте видяли треньор в Англия да рита бутилки и да скача на съдиите по този начин?

Жозе го прави за втори път за месец. Няма случай Юнайтед (или който и да е от предишните му клубове) да се провали в резултата, и да има друг виновен, освен реферът.

В последните му 20 шампионатни мача като мениджър във Висшата лига, Моуриньо е изгонен за трети път. Случи се и в Челси, малко преди да бъде уволнен.

Вече изтърпя едно наказание този сезон, гледайки отстрани победата с 3:1 в Суонси. Сега ще го накажат по-тежко от един мач.

За сезона дотук играчите на Юнайтед имат общо един червен картон (Андер Ерера), а мениджърът им е с 2! Е как тогава той предава на отбора си спокойствие и правилната позитивна енергия, за да бие на терена?

Това е недопустимо за разбиранията в Англия, прекрачване на всякакви граници. И неслучайно бившият съдия Греъм Пол поиска 6 мача наказание за Моу - за серийно нарушаване на правилата и насаждане на напрежение дори само в изказванията.

Жозе саботира собствения си успех, като не успява в това, в което винаги е бил най-добър - да канализира енергията, да приема ударите и да оставя отборът да е спокоен и сигурен на терена.

Сега Юнайтед е нервен и гневен, дразни се от всяко решение на съдиите, влиза в ролята на жертва на конспирация и копира мениджъра си.

А това няма да донесе успех. Един спокоен и уверен отбор щеше да вкара поне 3-4 от 20-те положения, изпуснати срещу Бърнли, Арсенал и Уест Хем, довели до три поредни ремита у дома.

А това щяха да са 6 точки повече.

Сега Юнайтед е на 11 пункта от върха в Англия и на 8 от топ 4. Далеч по-лоши статистики от тези на Ван Гаал и Мойс по това време в първите им сезони начело на Юнайтед.

И "сезонът ще се преобърне" само, ако Моуриньо промени подхода. И разбере, че вреди на клуба и отбора с насажданата психология на "всички са срещу нас".

Качеството Юнайтед го има. Видя се класа и в неделя, а и в мачове преди това, които не бяха спечелени.

Липсва само канализирането на енергията, спокойствието, увереността и силната ръка на мениджъра, който да води този иначе пълен със силни индивидуалности състав.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията