Лудогорец: Разкази с неочакван край

Луди сценарии, избухвания, голове в последните минути, драма - запазената марка на отбора

Sportinglife
Sportinglife 14:00 ч., 02 Ное 2016
0
1776
GETTY IMAGES

87-а минута...

Голът на Месут Йозил ще се върти поне до уикенда по европейските канали, защото такова "Лебедово езеро" с топка в краката, такава хореография и елиминиране на защитници и вратар с елегантност, се виждат рядко.

Е, Лудогорец ще проклина този момент - изпусна точка, която може в края на груповата фаза да се окаже разликата между това да е в Лига Европа и да остане без европейски футбол напролет.

2:0 - 2:3. Още един мач със запазената марка на Разград в кратката му история. Още една драма, режисирана от луд човек, който опитва да изпита здравия разум на аудиторията.

Само си припомнете европейската история на Лудогорец - кратичка, но вече толкова богата на драма и трилъри, че ни не струва поне като за две десетилетия.

25 юли 2012-а
Динамо Загреб - Лудогорец 3:2

След 1:1 в Разград, на българския шампион му предстои трудна задача на "Максимир". Но с голове на Емил Гъргоров и Марселиньо води с 2:1 до 60-ата минута.

При 2:2, в 8-ата минута на даденото добавено време, Домагой Вида вкарва с глава след лудо разбъркване в наказателното поле - Лудогорец отпада инфарктно от Шампионската лига.

17 юли 2013-а
Слован - Лудогорец 2:1

Гостите уверено водят с 1:0 в Братислава и се готвят да отнесат аванс от 1 гол за домакинския реванш. В 87-ата минута Халенар изравнява, а в третата минута на добавеното време носи и обрат с гол от дузпа. Все пак загубата - доста шокираща и довела до треньорска смяна, не е фатална. В Разград домакините бият с 3:0.

6 август 2013-а
Партизан - Лудогорец 0:1

След 2:1 в Разград сърбите нападат озверели и пред вратата на Лудогорец често е доста напечено. Треперенето е голямо, защото един гол стига на Партизан. Но в 88-ата минута от дузпа Христо Златински вкарва гол с цената на място в плейофите на Шампионската лига.

27 февруари 2014-а
Лудогорец - Лацио 3:3

Гостите повеждат с 2:0 в София и се виждат на осминафинал, след като са загубили с 0:1 в Рим. Но Роман Безяк и Христо Златински изравняват - 2:2. Мирослав Клозе носи нов аванс на Лацио в 83-ата минута, което вече би следвало да е краят на надеждите за домакините...

Но с уникален рикошет и гол, който се вижда веднъж на десетилетие, Жуниньо Кишада изравнява в 89-ата минута и праща Лацио зад борда!

27 август 2014-а
Лудогорец - Стяуа 1:0 и 6:5 с дузпи

След 0:1 в Румъния, гостите се чувстват комфортно и изглежда, че с нулево реми в София ще се промъкнат в груповата фаза. Но Вандерсон забива в последните секунди на 90-ата минута гол с уникално воле, който праща мача в продължения.

Там в 120-ата минута вратарят Владо Стоянов е изгонен, а между рамката застава Моци, който трябва да спасява опасен свободен удар - последен шут в мача. Топката минава на сантиметри от гредата... Дузпи... А там историята е ясна.

16 септември 2014-а
Ливърпул - Лудогорец 2:1

На "Анфийлд" гостите се бранят добре и едва в 83-ата минута изглежда, сякаш са рухнали - Марио Балотели вкарва за 1:0.

Но в първата минута на добавеното време Дани Абало изравнява и шокът е близо. За да дойде третата минута на продължението, дузпа за Ливърпул и победен гол на Стивън Джерард - 2:1 на старта на груповата фаза.

22 октомври 2014-а
Лудогорец - Базел 1:0

Йордан Минев отправя шут на отчаянието в първата минута на добавеното време, а топката спира в мрежата - първа победа на български отбор в груповата фаза на Шампионската лига (и единствена засега) с гол в последните секунди!

26 ноември 2014-а
Лудогорец - Ливърпул 2:2

Гостите обръщат от 1:0 за българския шампион и водят уверено с 2:1 малко преди края. В 88-ата минута след корнер Георги Терзиев изравнява с глава и носи точка на Лудогорец.

И това са драмите в евротурнирите.

Какво да кажем за мача Левски - Лудогорец през май 2013-а, когато с гол в добавеното време след невероятен рикошет "сините" спечелиха и изтръгнаха титлата от ръцете на Разград... за седмица. След това не успяха да бият Славия и я върнаха на Лудогорец.

Или за попадението на Антонио Аниете в третата минута на добавеното време на полуфинала за Купата на България миналия сезон, когато Левски стигна финал?

А и голът на Краев, донесъл 1:0 пак на Левски над Лудогорец тази есен, пак бе дълбоко в добавеното време...

Това е запазена марка. Никога не заспивайте преди края на мачовете на този отбор.

Ще пропуснете най-интересното.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията