Светът на Кристиано

С над 200 милиона последователи той владее интернет, критикуват го будисти, но пък гейовете го обожават

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 22 Окт 2016
0
1564

Един добре изглеждащ и облечен младеж до едно лъскаво Ламборджини.

Какво толкова странно има в една такава снимка, живеем в 2016-а и не са малко състоятелните люде, които могат да си позволят спортното бижу на четири колела. Това в случая струва около 290 000 евро с екстрите.

Е, "какво толкова"... освен, ако снимката не е в instagram профила на Кристиано Роналдо.

Той се е превърнал в нещо като най-трендинг канал в интернет, макар профилите на португалеца в twitter и facebook да не отстъпват много.

Всичко, което той публикува, загатне, илюстрира с поредната от хилядите снимки, които ежедневно качва в своите ниши в социалните мрежи, става гореща тема за обсъждане.

Това е светът на Кристиано. През февруари тази година КР7 стана първият спортист, минал границата от 200 милиона последователи в социалните мрежи.

Двеста милиона, изписваме го и с думи, за да разберете за каква популярност и масово обществено надничане в личните му неща (които той съвсем охотно прави достояние на всички тях) става въпрос.

Ронадло тренира в залата за фитнес.

Роналдо вечеря със сина си.

Буди се до него, разбира се - гол, за да се видят огромните му и добре оформени мускули.

Роналдо, стъпил с единия крак на ръба на будистка статуя. Разгневил цялата огромна общност, която почита Буда.

Роналдо, който тича на плажа. Или пък събира тен на яхта в постоянната си компания от усмихнати... мъже.

Това е другата гореща тема. Тази с Ламборджинито, която стана обект на шеги и мемета в интернет за няколко дни, е нещо съвсем мимолетно. Но тази с Бадр Хари още не е отшумяла и продължава да събира милиони коментари в социалните мрежи.

Повече от година Кристиано яхваше частен самолет и след мачовете на Реал пътуваше до Мароко, където партитата продължаваха до зори - с основна фигура кикбоксьорът Хари, заобиколен от 8-10 млади мъже... На снимките никъде не се виждаше дори една жена.

Разбира се, тръгнаха слухове, а самият Бадр Хари открито обяви, че с Кристиано имат "по-различни отношения". Португалецът не отрече, което също може да се окаже рекламен трик, защото той е неоспорим №1 в популярност и обожание сред гей общността.

И това, че си ляга с друг мъж (което вероятно е просто PR номер) го направи със статут на божество сред това милионно общество.

79,8 милиона следват Кристиано само в instagram, където той е публикувал 1495 снимки за по-малко от 2 години. Горе-долу по 2 на ден.

117 124 100 са последователите му във facebook, което го прави неоспорим крал на популярността и в тази социална мрежа.

47,6 милиона са тези, които го следват в twitter. Роналдо е вторият най-популярен човек на планетата, ако светът е социални мрежи - а той в наши дни до голяма степен е точно това. Само Тейлър Суифт е с повече следвания в трите най-големи "планети" на виртуалния свят.

Кристиано общува отлично с последователите си, дава им достатъчно близост, като оставя и много въпросителни и загадки, които само засилват краските на ореола му и затвърждават статута му на модерна икона на поп културата.

Снимки по бельо - реклама на новата му модна линия. Фотоси с асортиментите на Nike, но който е лице. С новите му очила и часовник, които са тагнати на снимката, разбира се - идеална скрита и не толкова скрита реклама.

На снимката с Ламборджинито, която е разгледана милиони пъти за 2-3 дни, на ръката му излиза Tagheuer, а на крака - Nike, специално тагнати за последователите.

Откриването на хотела му в Мадейра преди месец събра над 10 милиона преглеждания и харесвания в социалните мрежи. Трябва ли му друга реклама?

Защо не? Популярността е печатница за пари, стига да знаеш как да я използваш.

И докато споровете за това кой е най-големият футболист на нашето време - Роналдо или Меси, продължават, няма никакво съмнение кой е номер едно в таблицата с популярност, глобален ефект, влияние в медии и социални мрежи.

Той не просто е лидер в класирането. Кристиано е шампион, който не може да бъде изместен.

Това е неговият свят - на един успял и самоуверен суперспортист, за който няма граници на амбициите и постиженията.

И на броя последователи във виртуалната среда, която все повече иззема функциите на реалност около нас.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията