Лидерите на Европа

Ница, Байерн, Атлетико и Тотнъм остават без загуба по върховете на топ 5 от лигите

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 18 Окт 2016
0
1796
GETTY IMAGES

След три месеца от сезона в европейските първенства, времето за сериозни анализи още не е дошло.

Но вече се очертават траекториите на успеха, както и показват глава изненадващите отбори, които опитват да се намесят там, където никой не им е давал шанс.

След 9 изиграни кръга във Франция, по 8 в Испания, Италия и Англия, както и 7 в Бундеслигата, ето как изглежда картинката.

Ница сензационно е на върха на Лига 1 без загуба, като спечели 7 мача и завърши наравно 2.

Отборът на швейцарския треньор Люсиен Фавр е сравнително млад с лидерите в отбрана Матио Бодмер и Данте. В атака Марио Балотели вкара пет гола в първите си пет мача и (засега) изглежда намери мястото си.

Ница победи в последните 4 последователни мача, като допусна само 1 гол. Участието в Лига Европа може да нарани амбициите на тима в първенството, но нищо чудно там да се стигне до ранно отпадане - загубите от Шалке и Краснодар в първите два мача от групата обуславят такова.

Отборът на Фавр има преднина от 4 т. пред ПСЖ и вече победи два от сериозните отбори в първенството - Марсилия (3:2) и Лион (2:0). Лидерът остава и единственият непобеден отбор в първенството.

Класиране след 9 мача:

1. Ница 23 т., голова разлика 16:5

2. ПСЖ 19 т., г-р 19:7

3. Монако 19 т., 23:12.

В Германия няма изненада на върха, там Байерн не дава ръка на никого.

Но ситуацията изглежда интересна, тъй като в самия клуб от Мюнхен има опасения, че играта на тима не отговаря на очакванията и амбициите. За никой друг отбор по света 2 ремита в първите 7 кръга не биха били трагедия, но...

Байерн вкарва по-малко и допуска повече, спрямо установените стандарти в трите сезона на Пеп Гуардиола. Новият треньор Карло Анчелоти призна, че не вижда това, което иска.

Любопитно, цели 4 отбора продължавават без загуба след седемте минали кръга - Байерн, Кьолн, РБ Лайпциг и Хофенхайм.

Класиране след 7 мача:

1. Байерн 17 точки, голова разлика 18:4

2. Кьолн 15 точки, 12:4

3. РБ Лайпциг 15 т., 12:5.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията