Григор без шансове срещу машината Мъри

Българинът не игра лошо, просто в такъв момент срещу толкова мотивиран съперник нямаш шанс

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 06 Сеп 2016
0
1212
GETTY IMAGES

Григор Димитров опита, но нямаше големи шансове срещу играещия на ръба на свръхмотивацията и в супер форма Анди Мъри.

Британецът мина като ураган през осминафинала срещу българина - 6:1, 6:2, 6:2. И ако гледаме само резултата, ще си кажем - Григор изобщо не е излязъл на корта, разгромен и т.н.

Не бе точно така, с оглед на играта. Но в момента срещу Мъри в такова състояние и най-добрият Димитров не би имал големи шансове.

Както и почти всеки играч от тура (с очевидното изключение от Сърбия).

Григор започна силно и стигна до две точки за пробив още в първия гейм от мача. Но Мъри реагира и не позволи такъв старт. При 1:1 в първия сет, британецът превключи на друга скорост и даде само пет точки от свое подаване до края на частта - 6:1.

Мъри проби два пъти поред на старта на втората част - 3:0. Димитров отвърна с пробив, но не успя да го затвърди, като допусна срив в стила на онзи Григор, когото като че ли виждаме все по-рядко (за щастие) - двойна грешка при 30-40 и 1:4.

Статистиката бе безмилостна. Срещу съвсем нелошите 74 процента вкаран първи сервис на Григор, Мъри противопостави убийствените 92% (!) успешни ретури.

В третия сет уж играта на Димитров отново бе на ниво, но - никакъв шанс. Британецът бе като озверял, невероятно мотивиран, ревящ след всяка решителна точка, накрая триумфирал с високо вдигнати ръце и боен вик - 3:0 сета за около 2 часа.

"Играх много силно, тактически това бе перфектен мач - каза Анди, който прави страхотна 2016-а и е в момента в серия от 26 победи в последните 27 мача. - Направих всичко много трудно за Григор. Няма умора, каквато усетих след двубоя с Паоло Лоренци в миналия рунд. Днес се чувствах великолепно на корта."

На четвъртфинал Мъри ще срещне Кей Нишикори, победил Иво Карлович.

Другите двойки:

Гаел Монфис - Лукас Пюи

Хуан Мартин дел Потро - Стан Вавринка

Новак Джокович - Жо-Вилфрид Цонга.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията