Двама Григор в Ню Йорк, но всичко завърши добре

Победа в пет сета над Жереми Шарди отвори пътя на българина към трети кръг

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 01 Сеп 2016
0
1203
GETTY IMAGES

Григор Димитров е в трети кръг на US Open след 4-6 6-4 3-6 6-4 6-2 над Жереми Шарди.

Това е дебело подчертаната най-важна поанта от дългия 3 часа и 6 минути мач в Ню Йорк, показал ни отново Двамата Григор, които се борят за надмощие в българската звезда.

Позитивните страни са ясни - победа, и то след два обрата от изоставане със сет, както и едва за втори път достигане на този етап на надпреварата от Големия шлем в Щатите. Там го чака Жоао Соуса, победил Фелисиано Лопес с 3:1 сета.

Победителят снощи бе коравият Григор, който не се предаде, събра концентрация, сили и талант в решителни моменти и пречупи съперника.

Другият Димитров ни върна към кошмарните гледки на психически сривове като с двойна грешка даде още първия гейм на съперника - 0:1 с пробив на старта. Първият сет си отиде при 4:6, а мрачни мисли ни обземаха, базирани на видяното в последните месеци на 2015-а и първите на тази година.

Вторият сет бе битка на нерви, но и вече с отлични уинър отигравания на Григор, който сякаш си върна увереността. 6:4 за българина, а в края на тази част статистиката показа конфузните 15:11 непредизвикани грешки за един сет от двамата (по-малко от Григор).

Григор пак се срина при 3:3 в трети сет, когато с двойна грешка подпечата пробива на съперника. При 3:5 нова двойна грешка, сетбол и - 3:6.

Димитров излетя в началото на четвъртия сет, като с два пробива поведе с 4:1, а видимо вече имаше и физическо предимство. Съперникът бе сякаш уморен, а Григор ставаше все по-уверен.

При 2:2 сета чакахме напрегнат решителен пети, но българинът просто сгази Шарди с 6:2 и отива в трети рунд.

Радостното е, че новият Григор - този, който усеща играта и и се наслаждава повече - по собствените му думи наскоро - надделя в четвъртък през нощта. Дано все повече взима връх над "другия Димитров" и това може да се окаже отличен завършек на 2016-а със сериозно изкачване в ранглистата.

Същевременно "New York Times" написа материал за Григор и подчерта водещата роля на треньора му Дани Валверду в подготовката и провеждането на мачовете.

Нещо, за което българинът също говори тези дни с голям респект.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията