Байерн на Татко Карло: Топката не е всичко

Анчелоти и неговият тим изнесоха урок по ефективност в Дортмунд

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 15 Авг 2016
0
1423
GETTY IMAGES

Байерн не искаше топката. Остави я на съперника, вдигна високо летвата като степен на твърдост в единоборствата и показа ясно на терена на Дортмунд - чака ви трудна година.

Не само Борусия, а цялата Бундеслига.

Не че ще има някаква изненада във факта кой ще е шампион на Германия. Но с 2:0 на терена на най-силния си съперник за Суперкупата, видяхме новото лице на Байерн.

Карло Анчелоти няма намерение да ни показва колко гениален играч на трансферния пазар или в тактическо отношение е. Той не променя радикално нищо, просто набляга на силните страни на един изключително качествен и подготвен състав.

Статистически изглежда, че Байерн бе надигран. Ударите в рамката са 5:5, но до 60-ата минута бяха 5:2. Тези извън очертанията на вратите са 8:3 за Борусия, като и там цифричките сочеха 6:1 след час игра.

Владеене на топката - ваше е... 55:45 за Дортмунд. Сравнено с удивителните статистики от 72-74 процента с топка в краката от времето на Пеп Гуардиола, Байерн е различен.

Той не се притеснява да остави инициативата на надъхания съперник и да го удари с нокаутиращи удари.

Артуро Видал и Томас Мюлер вкараха головете. В състава нямаше изненада: Нойер - Лам, Хумелс, Мартинес, Алаба (вместо Мартинес ще играе Боатенг) - Алонсо, Видал, Тиаго - Мюлер, Рибери, Левандовски. Фантастичен баланс от здрава защита, три универсални халфа, които еднакво добре защитават отбраната, печелят единоборства и градят игра. И вкарват голове...

И атака, която носи заплаха.

Анчелоти седеше спокойно край тъчлинията и знаеше, че моментите ще дойдат. В едно доминирано от Борусия полувреме, Видал изпусна в 35-ата минута най-чистото положение. За Байерн.

След почивката гостите бяха ефективни като автомобилната компания, която асоциираме с Бавария.

Новият Байерн няма да се опиянява от надмощието си и да държи топката до забрава. Може го, но всъщност отбор, изграден и развит от Хайнкес и Гуардиола, може всичко. И когато има начело човек с богатия опит и умения на Анчелоти, се превръща в чудовище.

Няма съмнение в титлата на Германия. Целта е друга - Европа.

Татко Карло знае всичко за Шампионската лига, нали?

Две купи с Милан, една с Реал... Шокът от Истанбул срещу Ливърпул... Отпадането от Депортиво с могъщите "червено-черни"... Няма нещо, което да го изненада в този турнир.

Затова, не залагайте срещу Байерн да вдигне купата с големите уши.

Без непременно за това да му трябва топката постоянно и завинаги.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията