Налудничаво, но пък безплатно

Искаме мач Ноле - Григор

Sportinglife
Sportinglife 16:40 ч., 20 Май 2016
0
1604
GETTY IMAGES

От доста време насам Григор Димитров започва турнир от Големия шлем като непоставен в схемата.

Слабите игри на първата ни ракета през сезона на клей го сринаха до 36-то място в световната ранглиста и въпреки отказванията на Роджър Федерер и Гаел Монфис, Григор остана на две позиции от "обетованата земя", която осигурява известно спокойствие на номерата от 1 до 32 поне в първите два кръга.

Но както в живота, така и в спорта сигурни неща няма.

Макар и непоставен, Димитров изтегли добър жребий за Ролан Гарос.

Първата ни ракета започва срещу Виктор Троицки и ще има перфектната възможност да си върне на сърбина за кошмарната загуба на финала в Сидни в началото на 2016-а.

При успех за първата ни ракета предстои сблъсък с Душан Лайович или Денис Кудла, а най-страшното, което го очаква в третия кръг е Жил Симон. Французинът по принцип е неудобен на нашия, но беше победен от Григор в Бризбън, което няма как да не окаже значение при нов евентуален сблъсък между тях.

Безплатните мечти продължават с осминафинал срещу действащия шампион Стан Вавринка, четвъртфинал срещу Милош Раонич и полуфинал с втория поставен Анди Мъри.

Като се замисли човек, виртуалният път на нашия към върха минава все през съперници, които е побеждавал.

Но по-добре да слезем на земята.

Григор обича Париж, но Ролан Гарос не обича Григор. В две поредни години Димитров отпадаше още в първия кръг от играч извън топ 30, а най-доброто му постижение е трети кръг от 2013-а, когато бе спрян от Джокович.

Сега отново искаме мач с Джокович!

Вероятно се досещате защо. Единственият начин двамата да се изправят един срещу друг е да достигнат до финала.

Защо не?

А ако продължим налудничавата разходка в страната на чудесата Троицки-Лайович/Кудла-Симон-Вавринка-Раонич-Мъри и стигнем до Ноле, ще стъпим на още един връх, покоряван от българина. И то на клей - в Мадрид през 2013-а.

Помните ли как изригна тогава публиката в подкрепа на нашия и как се ядоса Джокера, който три години не искаше и да чуе за Mutua Open, преди най-накрая да се завърне през този сезон?

Ноле сънува титлата в Париж и след загубения финал в Рим от Анди Мъри се очаква да натисне педала на газта докрай.

Водачът в схемата започва срещу Йен Хсун-Лу от Тайван. Деветкратният шампион Рафаел Надал също е в горната половина на жребия и с Джокович могат да се срещнат на полуфинал.

Но, както вече споменахме, нас ни интересува финалът.

Налудничаво, но пък безплатно...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията