Завръщането на Барона

Ули Хьонес обеща, че ще се върне и Байерн пак го чака

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 19 Яну 2016
0
1259
FC Bayern.de

През май 2014 година той изкрещя от трибуната на общото събрание на Байерн: „Ще се върна! Още не съм свършил!”

Ули Хьонес, Барона на Бундеслигата, изживя своя кошмар.

Укриване на данъци, самопризнание, което не помогна и три години и половина затвор. Сега съдът потвърди, че на 29 февруари ще е последният му ден зад решетките. Точно 21 месеца по-рано от първоначалната присъда. Още на онова събрание Хьонес бе наясно със себе си. И знаеше, че доверието към него не е изчерпано въпреки скритите много милиони.

„Когато изляза, няма да почивам”, продължи тогава една от най-големите легенди на германския футбол.

Мнозина го помислиха за ненормален. Очакваше се, че най-могъщият човек във футболна Германия е изпял своята последна песен. В името на завръщането на сцената Барона се превърна в перфектния затворник, както призна съдът. Въпреки че отдавна излиза на свобода, вижда семейството си, работи в школата на Байерн Ули Хьонес нито веднъж не е нарушил това, което му е позволено. Нощите прекарваше в затвора Ландсберг.

В Германия е изключително рядко някой затворник да бъде пуснат след само половината от излежаната присъда.

Обикновено при първо осъждане това става най-рано след две трети от времето. В случая Хьонес това означаваше през октомври.

В името на своята свобода Барона е върнал на държавата 43 милиона евро.

А беше осъден заради прикрити 28,5 милиона. Не на последно място съдиите са взели под внимание и факта, че Хьонес сам призна вината си и предизвика процеса, който явно е бил неизбежен. През цялото време президентът на Байерн не отричаше престъплението си и всичко това облекчавше ситуацията, но не можеше да избегне затвора.

След малко повече от месец Ули Хьонес ще е един свободен мъж, който ще седне на мястото си в ложата на „Алианц Арена”. Ще може да слезе до терена и да опече за кеф на публиката любимите си вурстове. Само че всички в Байерн очакват съвсем друго – завръщането на президентския пост.

Карл-Хайнц Румениге не веднъж е обявявал тоталната си подкрепа към Хьонес. А излизането от затвора бе една от версиите защо Пеп Гуардиола напуска Байерн. Испанецът обича да командва парада еднолично, но точно така прави и Хьонес.

Политиката на Ули превърна в Байерн един от най-богатите и може би най-добре организирания клуб в света.

От 2010 година насам само веднъж баварците не са били на полуфинал в Шампионската лига. А в този период участваха в три финала, спечелиха през 2013-а. Финансовата стабилност, осигурена от безкрайни спонсорски договори с Алианц, Ауди и Адидас, позволи на Байерн да купува с лекота футболисти за по 30 и повече милиона евро.

Голямата заслуга за тях е на Ули Хьонес. В името на просперитета на баварския колос най-доброто решение е съвсем скоро затворникът отново да стане Барон.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията