Григор - лъскав плейбой, но и много повече

Ще възроди ли кариерата си българинът?

Стефан Иванов
Стефан Иванов 19:15 ч., 04 Яну 2016
0
2964
GETTY IMAGES

На победата над Жил Симон ще се спрем чак в края, защото да се правят генерални изводи от един мач е твърде повърхностен подход.

Както обичат да казват във футбола - не беше ясно дали "Х" беше много силен или пък "Y" беше много слаб. А правилото важи за почти всички спортове.

В прав текст

Ако не e Longines, ще е Rolex. Ако не е Шарапова, ще е Шерцингер. "C'est la vie" казват французите по този повод...

Днес имаш ден и си на върха, утре играта ти не върви, но и опонентът ти не показва най-доброто от себе си. В зара го има и да играеш убедително, но да изпуснеш победата заради липса на късмет във важни моменти, стъписване или нелепа грешка.

Затова спортът е толкова шарен и един от основните нюанси, които определят общата картина, е постоянството.

Подддържаш ли го, значи си силен и си фактор, с който се съобразяват. Допуснеш ли грешка - оправяш я. Подхлъзнеш ли се - ставаш. Ударят ли те - удряш по-силно.

Има ли лъкатушене обаче, инерцията се убива и после трудно се наваксва.

Това бе и голямата разлика между Григор Димитров през 2014 г. и Гришо през миналата година.

Някъде след страхотното представяне на Уимбълдън и полуфинала в Лондон, графиката на първата ни ракета тръгна стремглаво надолу и той така и не съумя да налучка верния коловоз.

От баланс 50-18 (победи-загуби) през бляскавата 2014-а, статистиката на Гришо спря на 33-22 през миналия сезон. В съчетание с проблемите от личен характер, раздялата с фитнес-машината Роджър Рашийд и експериментите с ракетата, нещата тръгнаха от зле към по-зле.

През лятото го нарочиха за грешник, че не участва за България в плейофа срещу Унгария за Купа "Дейвис", а месеци по-късно бе в устите на хората с това, че не заяви в програмата си турнира от категория ATP 250 в София в началото на февруари.

Както винаги, истината за това какво е направил и какво не е, остана по средата, но бъдете сигурни, че на Григор не му е било никак лесно.

Всички тези негативи, които се струпаха върху него, тежат неимоверно много в конкурентен спорт като тениса, който достатъчно не му вървеше, за да си навлича и допълнителни неприятности.

Загубата на постоянство за по-дълго време те принуждава да започнеш да се катериш отначало. И мнозина остават далеч в подножието на собствените си върхове, след като веднъж се плъзнат надолу.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията