Джокович и Федерер в една група на финалния Мастърс турнир

Надпреварата остава в Лондон до 2018 г.

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 13 Ное 2015
0
1198
Getty Images

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович и легендата Роджър Федерер попаднаха в една предварителна група на финалния турнир от сериите Мастърс. Надпреварата стартира в понеделник в Лондон и ще продължи до 22 ноември.

За първи път тази година двата потока, жребият за които бе теглен късно снощи, носят имената на тенис легенди. Група "А" се казва Стан Смит на името на първия победител в турнира, проведен в Токио през 1970 година, а втората група носи името на четирикратния шампион Илие Настасе.

В група А попаднаха Новак Джокович, Роджър Федерер, Томаш Бердих и Кей Нишикори. В група В или Илие Настасе са Анди Мъри, Стан Вавринка, Рафаел Надал и Давид Ферер.

За Роджър Федерер това е 14-о участие в турнира. Новак Джокович пък ще участва за девети път. За втори път в историята на надпреварата сред осемте участници липсва дебютант.

През миналата година победител в турнира стана Новак Джокович. Сърбинът и сега е основен фаворит за трофея като записа серия от 22 победи и успехи на US Open и на турнирите в Пекин, Шанхай и Париж.

Наградният фонд на турнира в Лондон вече е в размер на 7 милиона долара, а организаторите обявиха, че са постигнали договорка с ръководството на английската столица и надпреварата ще продължи да се провежда там поне до 2018 г.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията