Какво се случи с Хамилтън в Монако?

Катастрофа след як купон и един „скапан” от празненства шампион

Sportinglife
Sportinglife 20:10 ч., 13 Ное 2015
0
1411
Getty Images

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се оказа единственият пилот, който пристигна вчера на пистата „Интерлагос”, където този уикенд е Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от сезона. Британецът трябваше да дойде като всички свои колеги във вторник, най-късно в сряда, но закъснението му се превърна в голяма новина.

Първо, по-рано тази седмица Люис пропусна спонсорско събитие в Сао Пауло и тимът потвърди, че той ще закъснее, тъй като е болен. Но напрежението при световните шампиони породи слухове, че Хамилтън може да е отказал да кара в последните състезания, тъй като титлите са вече решени.

От тима веднага парираха това и обясниха, че Хамилтън ще кара, но се е забавил заради болестта – Люис е обяснил, че го тресе, както и че има температура.

След това обаче самият Хамилтън изнесе в Instagram информация, свързана със закъснението му и поясни, че в понеделник вечер е участвал в автомобилна катастрофа в Монако, която, съчетана с болестта му е довела до забавянето на пътуването му.

След като е говорил с лекаря си и тима, Хамилтън е решил да си остане още един ден у дома.

Медиите бързо забравиха болестта на Люис и се съсредоточиха върху катастрофата.

Той първоначално обясни, че инцидентът е бил лек, няма пострадали при удара и трябвало да място да решава „проблеми около катастрофата, защото има хора, които може да се възползват от това и да се опитат да изкарат бързи пари”.

От Mercedes бяха принудени да се включат в догонването и обясниха, че Люис е ударил „паркирана кола”, след което се е обадил на полицията и е изчакал идването на полицаите на мястото на удара.

След това обаче вестник Bild изрови, че всъщност катастрофата е била по-сериозна – това се потвърди и от Хамилтън, който каза, че колата му е сериозно пострадала, а изданието допълни, че Люис се е ударил с неговия Pagani Zonda 760 LH на стойност 2 милиона евро.

Оттук разкритията започнаха бързо да набират скорост. При пристигането на Хамилтън на пистата вчера от Mercedes обясниха, че Люис няма да има срещи с медиите, но той призна пред репортери, че е бил „скапан” от купоните, на които е бил в последните дни.

След това от полицията в Монако съобщиха, че „кракът на господин Хамилтън се е подхлъзнал на педалите са спирачката и съединителя и колата му е ударила три други паркирани автомобила”.

В ранните часове на вторник Хамилтън е дал проба за алкохол, но все още не са известни резултатите от нея, като на няколко места се появи информация, че той е бил трезвен по време на катастрофата.

В Сао Пауло Люис изглежда уморен и заяви, че през уикенда е бил на купон за 60-ата годишнина на майка му, който направо го „убил”.

Освен това, Хамилтън разкри, че през 2015 си позволява да пие повече и им се оплака, че в последните два-три месеца е качил кирограми.

„Катастрофата в Монако стана заради яките купони, на които бях, не само този на майка ми, седмица и половина не бях спал като хората. Направо съм скапан – обясни Люис. – Не съм толкова зле, колкото изглеждам. В последните два дни спах по цял ден. След Мексико и на купона, на който пих много, започнах да усещам, че се е натрупала умора.”

Съотборникът на Люис Нико Розберг, който спечели в Мексико не пожела да коментира приключенията на световния шампион като каза, че не чете вестниците, които излизат в Монако, въпреки че и той живее там.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията