Байерн се подигра с Арсенал, Жозе спечели време

Зенит се класира за осминафиналите

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 05 Ное 2015
0
1225
GETTY IMAGES

Арсенал, един от лидерите в английското първенство, претърпя крушение с 1:5 при гостуването си на Байерн Мюнхен в двубой от Група "F" на Шампионската лига.

Така със скромния актив от 3 точки от 4 кръга до момента хората на Венгер ще разчитат на чудо, за да се класират за осминафиналите напролет.

Две попадения на Томас Мюлер и по едно на Роберт Левандовски, Дейвид Алаба и Арен Робен украсиха вечерта за червеното море по трибуните на "Алианц".

В другия мач от групата Олимпиакос победи драматично с 2:1 Динамо Загреб, обръщайки хърватите след изоставане от 0:1. Така Байерн и Олимпиакос имат по 9 точки и Арсенал не държи в собствените си ръце понататъшната си съдба в лигата на богатите.

Челси изстрада 2:1 у дома срещу Динамо Киев и Жозе Моуриньо спечели още малко време. Автогол на Александър Драгович даде преднина на домакините на "Стамфорд Бридж" в 34-та минута, но в 78-та минута бранителят се реваншира и изравни резултата в мача.

В 83-ата минута обаче Вилиан се превърна в героя за Челси и донесе успеха на своя тим. В самия край Моуриньо го смени, за да обере овациите на публиката. Бразилецът се разписа със страхотно изпълнение от пряк свободен удар 7-8 минути преди края на редовното време.

В другия мач от групата Порто си тръгна с трите точки след 3:2 като гост на Макаби и събра 10, а "сините" от Лондон са със 7.

Рома и Леверкузен сътвориха ново голово шоу, макар че остана доста назад от първия мач преди две седмици между двата отбора, завършил 4:4.

"Вълците" ухапаха германския съперник с 3:2, но доста потрепериха за успеха, въпреки че поведоха с 2:0. Гол от дузпа на Миралем Пянич десетина минути преди края реши изхода на двубоя. Рома е втори в групата с 5 точки, следвани от Байер с 4 и БАТЕ с 3.

Лидер е Барселона с 10 точки, след като каталунците без напрежение записаха класика 3:0 над БАТЕ у дома. По трибуните грееха десетки хиляди каталунски знамена - отговор на глобите на УЕФА именно за флаговете на автономната област в предишните двубои на Барса.

Отборът на Зенит се класира за осминафиналите след четвърта поредна победа в Група "H" - този път с 2:0 при гостуването си на Лион.

В другия двубой от групата Гент победи Валенсия с 1:0 у дома и записа първи успех в групите на Шампионската лига. Белгийците са с 4 точки, а "прилепите" - с 6.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията