Наказание за Фетел, по-голям шанс за Хамилтън

Нови мотори за пилотите на Ferrari за Гран при на САЩ

Sportinglife
Sportinglife 14:40 ч., 23 Окт 2015
0
1091
GETTY IMAGES

Двамата пилоти на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен ще бъдат преместени с по 10 места назад на стартовата решетка за Гран при на САЩ в неделя, тъй като получиха нова версия на двигателите на Скудерията за надпреварата в Остин.

Тази предизвестена санкция за Фетел, допълнително доближава Люис Хамилтън до третата му световна титла във Формула 1 и втора поредна, откакто той е пилот на Mercedes.

Люис ще стане световен шампион в неделя, ако успее да вземе с 2 точки повече от съотборника си в Mercedes Нико Розберг и с 9 повече от Фетел.

От Mercedes вече изтече информация, че шефовете на тима са обяснили на Нико и Люис, че очакват двойна победа от тях в Щатите.

Наказанието на Фетел идва заради това, че той получава пети нов мотор тази година, а дори и да си пробие път напред след старта, Люис ще е шампион ако спечели, а Себ е трети или по-назад в подреждането.

Разликата между двамата е 66 точки, като Фетел излезе на второ място в класирането в Русия, където завърши втори след Хамилтън, а Розберг отпадна.

Фетел получи четвъртия си нов мотор този сезон на „Монца”, където Скудерията повиши мощността на двигателя и направи още някои промени по него, а до вчера се смяташе, че италианският тим няма да използва нови двигатели до края на годината.

Сега обаче Фетел потвърди за новия агрегат и допълни, че планът е тимът да го използва в последните 4 състезателни уикенда за 2015 година.

Шефовете на отбора се колебаеха до последно за новия мотор, но в крайна сметка възможността да се форсира подготовката за следващия сезон за сметка на скромните шансове на Себ за титлата, ще бъде използвана.

„Получаваме нов мотор и наказание на стартовата решетка, но това не е нещо необичайно, планът ни беше да пробваме новия двигател тук в Щатите – обясни Фетел. – Ще караме с него до края на сезона и той ще е важна част от подготовката ни за следващия сезон във Формула 1.”

В Маранело има огромни надежди да са реален съперник на Mercedes през следващия сезон, а за 2015 Маурицио Аривабене определи цел от три победи, която Фетел вече изпълни.

В неделя Хамилтън има шанс да стане първият от общо 10 британски световни шампиони във Формула 1, успял да спечели две поредни титли и с три титли ще се изравни с легендите сър Джеки Стюарт (най-успешният британски пилот във Формула 1) и Айртон Сена (идолът на Хамилтън от детските му години).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията