България остана без медал на Евроволей

Публиката изпрати с аплодисменти националите

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 18 Окт 2015
0
928

Волейболните ни национали останаха без медал на Евроволей 2015. Тимът ни отстъпи с 1:3 на Италия в спора за бронзовите отличия на шампионата, който се провеждаше в двете страни.

Напълно очаквано играчите на Пламен Константинов не успяха да се възстановят психологически от тежкия си мач срещу Франция 24 часа. Въпреки подкрепата на над 10 000 зрители в „Арена Армеец” тимът ни изостана с два гейма в началото на срещата.

Допълнителен удар за отбора се оказа поредната контузия в състава. Към лазарета още в средата на втория гейм се присъедини най-стабилният посрещач на първенството и един от най-постоянните ни нападатели Николай Пенчев.

Играчите на Пламен Константинов все пак успяха да се съберат в третия гейм и дадоха надежда за нещо повече. Силите им обаче стигнаха само до тази част.

„Днес Италия игра силно, а основното им оръжие бе сервиса. Имаше разлика и в атаката. Ние не можахме да бием добър сервис и да блокираме, затова Италия заслужено спечели!Няма как да не повлияе и контузияа на Николай Пенчев, който е основният ни посрещач! Явно на това първенство така е било писано.

Нашият момент бе вчера, а като цяло отборът ни игра на границата на възможното. Може би на моменти дори се надскочи и мога да поздравя момчета затова. На всички ни се искаше нещо повече, но в тази ситуация бе максимумът.

Ние станахме отбор в самото първенство. Това е голямата ни победа!”, заяви пред БНТ селекционерът Пламен Константинов.

„Смятам, че въпреки загубата публиката може да оцени това, което направихме – борихме се от първия до последния мач, от първата до последната топка в целия турнир. Да, не успяхме, за наше огромно съжаление, да вземем така жадувания медал, но играхме като равен с равен срещу най-добрите в света.

Веднага след мача чувствата са смесени, защото има горчилка от загубата – няма как да не е така, всеки спортист се бори за победа. От друга страна, с всичките проблеми които имахме, нямам предвид само здравословните. Ние сме малка държава без силно първенство и липсата на 6-има топ състезатели се усеща.

Играхме без Цецо Соколов, Тород Скримов, Ники Николов. Последните мачове ги изиграхме без Теди Салпаров на неговото титулярно място. Аз съм много щастлив от отличната оценка, която публиката ни дава”, допълни пред камерите на националната телевизия капитанът Владимир Николов.

Националите ще се съберат отново в края на декември когато започват подготовка за олимпийската квалификация през януари в Германия. По предварителен план съперници на тима ни ще бъдат Русия, Франция и Словения. Квота за игрите ще получи победителят в турнира, а втория и третия тим ще имат шанс за „поправителен” по време на световните квалификации през май.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията