Шоуто на Байерн продължава

Баварците разгромиха Дортмунд

Sportinglife
Sportinglife 21:15 ч., 04 Окт 2015
0
1560
GETTY IMAGES

Шоуто на Байерн Мюнхен продължава!

Баварците записаха 11-та поредна победа във всички състезания, а препълненият "Алианц Арена" видя как Борусия Дортмунд си тръгва унизен и разгромен с 1:5 в двубой от 8-ия кръг на Бундеслигата.

Байерн e с пълен актив от началото на новия шампионат, а хората на Пеп Гуардиола не изневериха на тенденцията на зрелищните и резултатни победи.

Грандът от Мюнхен е с 39 гола - средно по над 3.5 във всяка от победите си през кампанията - 8 за първенство, 2 в Шампионската лига и 1 за Купата на Германия.

Роберт Левандовски допълни уникалната си серия с нови две попадения, а на два пъти се разписа и Томас Мюлер. Петият гол за баварците реализира Марио Гьотце.

Мюлер бе героят през първото полувреме. Той изведе домакините с 2:0, като второто попадение беше от дузпа. Пиер-Емерик Обамеянг намали за 1:2, след като завърши атака на Гюндоган и Гонсало Кастро, който проби от ляво и му центрира ниско по земята.

Роберт Левандовски успокои домакините 20 секунди след началото на второто полувреме и добави още едно попадение, преди Марио Гьотце да фиксира крайното 5:1.

В друга среща от неделя Байер Леверкузен се задоволи само с 1:1 у дома с Аугсбург. Вратарят Бернд Лено си вкара нелеп автогол, но все пак Карим Белараби изравни за аспирините, които можеха и да бият, ако Хакан Чалханоглу беше реализирал дузпа 20 минути преди края на срещата.

Байерн вече води със 7 точки на Дортмунд в класирането. Шалке, който загуби с 0:3 у дома от Кьолн е трети - на точка зад Дортмунд и на 8 зад Байерн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията