ЦСКА избра модела на Рейнджърс и прецедента Берое

Ганчев застана пред феновете: Не се отказвам, ще свършим работа

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 04 Окт 2015
0
3531
Lap.bg

Гриша Ганчев застана за първи път открито пред феновете на ЦСКА, камери, микрофони и репортери, за да изясни ситуацията около клуба.

А и намеренията си, за които се пише и говори вече трети месец, но повече като "стрелба в тъмното".

Близо 3000 запалянковци поизпълниха сектор "А" на стадион "Българска армия".

"Аз ще издържам клуба, но вие трябва да решите кой път да поеме той - обърна се Ганчев към феновете, посрещнат с одобрителни скандирания. - Вариантите са два - или прилагаме схемата на Рейнджърс, при която новото дружество купува част от старото и го наследява в спортен аспект.

Така запазваме титлите и продължаваме по пътя, който сме поели от "В" група.

Другият - купуваме лиценза на отбор от "А" група."

Феновете показаха категорично, че са за първия вариант, който Ганчев прие.

На негова страна е прецедент с българския съд, който вече е дал съгласие за такава сделка през 2008-а, когато синдик прави това в Берое.

Така че - европейската и българска практика го позволяват.

"Има уверение, че отборът ще продължи във В група, но от Боби Михайлов всичко може да се очаква, тъй като в последните няколко месеца част от решенията му бяха доста неадекватни. Но имаме уверение, че евентуално ново дружество, което вече е регистрирано, ще продължи във В група."

Чуха се предложения за помощ от запалянковци с месечни вноски, както и идеи за бизнес начинания.

Новият силен човек в ЦСКА обясни, че има планове за възраждане на школата, както и за сериозни промени в инфраструктурата.

Например - отказ от базата в Панчарево.

"Да я върнем на държавата по-добре - каза Ганчев. - Не можем да строим там, а и само ни натякват, че е държавна. Ще купим земя ще направим нова база.

Трябва да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Ясно е, че ЦСКА има много силни врагове, но е грозно, когато враговете са и вътрешни, и външни. Ние ще им отговорим с любов, с враговете се разправяме на зеления терен."

Планове има и за реконструкция на "Българска армия".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията