Кошмарът за Гришо продължи и в Малайзия

Българинът загуби от 74-ия в света

Sportinglife
Sportinglife 16:05 ч., 02 Окт 2015
0
1298
GETTY IMAGES

Кошмарният сезон за Григор Димитров продължава.

След като в четвъртък мина между капките срещу Жоао Соуза, българинът бе спрян на четвъртфиналите на турнира в Куала Лумпур след загуба от 74-ия в световната ранглиста Бенямин Бекер с 4:6, 6:7(3).

Българинът игра значително по-добре и се опита да обърне мача по сценария от вчера, но този път планът не сработи.

Григор показа огромна неувереност на свой сервис в най-важните моменти и сам изпусна мача, след като сервираше при 5:3 във втория сет за изравняването на резултата.

Преди това българинът се бе съвзел от загубата на първата част след един пробив в петия гейм за 2:3 и всичко бе на негова страна, но отказа да се възползва от шанса си.

Българинът видя колебания в сервиса на Бекер в четвъртия гейм на втория сет и стигна до точка за пробив при 30:40, която осъществи със силни и точни удари.

Сервисът вървеше и психологическото предимство бе на страната на Григор от когото се очакваше да направи решителната крачка към победата и да вземе сервис гейма си при 5:3.

Геймът премина през няколко дюса, след което Бекер взе предимство с атака на мрежата, а след това върна пробива след неточност на Григор.

Отлични шансове за затварянето на сета имаше и в десетия гейм, в който нашият имаше два сетбола.

Така се стигна до тайбрек, в който Гришо рухна.

След 3:3 той направи поредните си две грешки и Бекер затвори мача с ас.

Сега за Димитров предстои пътуване по посока Токио, където през следващата седмица ще участва на турнира "Rakuten Japan Open Tennis Championships".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията