Челси е загубил заради два „абсурдни момента”

Порто изигра мача на сезона си срещу лондончани

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 30 Сеп 2015
0
935
Getty Images

С попаденията на Андре и Майкон с 39-ата и 52-ата минути Порто нанесе пета загуба на Челси за сезона, а голът на Вилиан в 45-ата не помогна кой знае колко на шампионите във Висшата лига.

Вратарят на домакините Икер Касияс записа рекорден 152-и мач в Шампионската лига и това, заедно с победата, сигурно е доставило огромно удоволствие на испанеца, който взе първия си реванш срещу бившия си бос в Реал – помните времето, когато двамата доста проблеми помежду си, а Икер беше резерва, нали?

Резултати и класиране в група G

Порто – Челси 2:1

Андре 39, Майкон 52; Вилиан 45

Макаби Тел Авив – Динамо Киев 0:2

Ярмоленко 4, Мораеш 50

Класиране

1. Порто 4 т
2. Динамо Киев 4
3. Челси 3
4. Макаби 0

Следващи мачове:

Динамо Киев-Челси
Порто-Макаби Тел Авив

Все пак, в началото Фабрегас и Педро успяха да притеснят Касияс, който обаче спаси ударите им, а след това проблемите в защитата на гостите насочиха мача в посоката, желана от домакините от Порто. В същото време Моуриньо е принуден да пренарежда нападението на тима си – Еден Азар остана извън състава, Радамел Фалкао дори не попадна сред резервите, а Вилиан и Рамирес, които вкараха срещу Нюкасъл през уикенда, бяха титуляри, както и Диего Коща.

И ако тримата се справиха прилично със задачите си, играта на Бранислав Иванович и колегите му отзад, отново убедиха феновете, че са необходими спешни мерки. Същото важи и за изявите на тима във Висшата лига – Челси е на второ място по пуснати голове – 14, а снощи Порто записа и една греда – след удар на Данило.

След мача Моуриньо обясни, че Челси е загубил заради два „абсурдни момента”, иначе мачът бил „балансиран”, но истината е, че Порто направи най-добрия си мач за сезона и показа, че може да играе атрактивен и резултатен футбол. Нещо, което в момента не важи за Челси.

„Преди мача гледахме десетки и десетки пъти как играчите на Порто изпълняват ъглови удари – обясни след мача Моуриньо. – Бяхме напълно готови за това или поне така си мислехме ние. Фактът е, че контролирахме мача, но въпреки това точно в този момент ни вкараха гол. Това е просто абсурдно. След това при подобна наша грешка Порто удари греда. Два абсурдни момента и бяхме наказани. Челси игра добре и реагирахме добре, когато ни вкараха. Имахме шансове да изравним, но не стана. Разочароващо е, когато усетиш, че всичко се е обърнало срещу теб.”

В Израел Динамо Киев спечели първата си победа в Шампионската лига – след 2:0 срещу Макаби Тел Авив и тимът на Сергий Ребров дели първото място в група G с Порто.

Двете попадения на Андрий Ярмоленко и Жуниор Мораеш се оказаха достатъчни за победата, а за Мораеш това беше първи гол за украинския гранд. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията