Бекъм: Никога не съм бил от световна класа

Дейвид не попадна в Топ 4 на сър Алекс Фъргюсън

Sportinglife
Sportinglife 14:25 ч., 25 Сеп 2015
0
1026
GETTY IMAGES

Една от най-големите звезди в историята на английския футбол – Дейвид Бекъм, изненадващо се съгласи с бившия мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, че никога не е бил играч от световна класа.

Сър Алекс наскоро издаде нова автобиографична книга, в която описва, че по времето, докато е ръководил Манчестър Юнайтед е работил само с четирима футболисти от „световна класа”.

И шотландецът съвестно ги изброява: Кристиано Роналдо, Райън Гигс, Пол Скоулс и Ерик Кантона.

Признанието на Фъргюсън беше прието без особен ентусиазъм в Англия, а на континента много специалисти обявиха че са склонни да се съгласят с две от имената от този кратък списък: Кантона и Роналдо.

Повечето от тях поддържат и думите на сър Алекс, че Кристиано Роналдо е бил най-добрият футболист, ритал под негово ръководство в Манчестър Юнайтед. Последвалите успехи на португалеца в Реал потвърждават тази теза, въпреки че той все още не е постигнал нещо значимо с националния отбор на Португалия.

От ВВС директно запитаха Бекъм дали е „обиден” от това признание на Фъргюсън, а отговорът на някогашната звезда на Англия и Манчестър Юнайтед беше без никакво съмнение: „Не, изобщо.”

Въпреки това обаче Бекъм изказа доста по-ласкаво за сър Алекс и Юнайтед, въпреки че навремето Дейвид си тръгна със скандал от „Олд Трафорд” по посока Мадрид.

„Играх за най-великия мениджър за всички времена – обясни Бекъм. – За времето, което прекарах в Манчестър Юнайтед имах късмет да играя с отлични футболисти и да постигна успехи с клуба, който обичах и все още обичам.

„Склонен съм да се съглася със сър Алекс – допълни Дейвид, който завърши кариерата си в Щатите. – Има определена група футболисти, които можем да определим като играчи от „световна класа”. За щастие, аз играх заедно с много от тях.

„Гордея се, че съм част от Манчестър Юнайтед, че заедно постигнахме успехи и освен това, като бивш футболист на Юнайтед съм горд и с факта, че най-добрите играчи винаги са идвали при нас.”

Тази седмица Бекъм и съпругата му Виктория си осигуриха солидно присъствие в медиите в цял свят, след като Дейвид се самоопредели като „най-строгия родител на света” и призна, че чете всички постове на сина си Бруклин преди те да бъдат публикувани в социалните мрежи.

„16-годишният ни син Бруклин има 4 милиона последователи в Instagram – обясни Бекъм. – Затова и ние контролираме всичко, което той публикува, всичко каквото прави в социалните медии, като това се отнася и за другите ни деца.”

Самият Бруклин обясни, че родителите му са „доста готини” и призна, че не се притеснява от този строг контрол.

„Обичам футбола, но също така съм много запален по фотографията и филмите. И засега обмислям с какво да се захвана”, призна тийнейджърът.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията