Ужас за Барса – пак 4 гола!

Селта унижи шампиона, Реал изскочи първи

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 24 Сеп 2015
0
1761
Getty Images

Барселона започна да живее в сезон на ужасите. Никой вече не говори за требъла от края на май и началото на юни. В момента всички се питат как най-силният отбор в света почна доста често да пуска по четири гола.

Третият тим с това постижение срещу Барса е Селта. Бившият отбор на Любо Пенев взе най-славната си победа над каталунците – 4:1.

От началото на сезона по четири гола във вратата на германския национал Марк-Андре тер Щеген вкараха първо Севиля (при 5:4 за суперкупата на Европа) и Атлетик (при 0:4 в първи мач за суперкупата на Испания).

Яго Аспас, който се оказа прекалено слаб за Ливърпул и го наричаха провал, бе прекалено силен за Барселона.

Нападателят вкара два гола. По веднъж се разписаха съотборниците му Нолито и Джон Гуидети. Чак в 80-ата минута при 0:3 и Неймар показа, че не е забравил как се вкарва.

А Барселона игра с атомния тризъбец Неймар – Суарес – Меси. След наказание от четири мача се завърна Жерар Пике, чието представяне бе истинска катастрофа.

„Селта не просто ни победи, Селта ни надигра по всички параграфи – каза аржентинският национал Хавиер Масчерано. – Това е най-притеснителното. Винаги боли, когато губиш. Но ние сме ветерани и няма от какво да се страхуваме. Сега най-важното е просто да се концентрираме върху мача с Лас Палмас в събота и да го спечелим.”

Преди гостуването във Виго Барселона беше единствен без загубена точка.

Сега вече е пети в класирането. „За нас тази загуба е тест колко тежко може да бъде – каза Луис Енрике, треньорът на Барса.  – Остава ни само да поздравим Селта. Загубихме много индивидуални битки. За футбола бе хубаво, че Селта спечели. Защото игра много по-силно. Направихме грешки и си платихме за тях.”

Реал (Мадрид) използва момента да се настани на върха с трудна победа 2:1 като гост над Атлетик.

През този сезон се оказва, че по-важният за точките нападател не е Кристиано Роналдо, а Карим Бензема. Французинът вкара и двете попадения.

Преди сезона треньорът Рафаел Бенитес каза, че очаква между 20 и 25 гола от Бензема. След шестия кръг нападателят вече има шест.

„Карим е различният номер девет – рече Бенитес. – С Кристиано се разбират отлично. Когато са в наказателното поле, са много опасни. Мачовете в Билбао винаги са били труден тест за преминаване. Реал показа две лица в него. През първото полувреме – много качество, а през второто – много характер. Липсваше ни прецизност при последния удар.”

Реал е първи, но само по голова разлика. Второто място е за Селта, а третият тим с еднакви точки е Виляреал.

Севиля продължи кошмарния си сезон, в който не може да спечели победа.

Носителят на Лига Европа падна и от новака Лас Палмас – 0:2 като гост.

Роке Меса и Антолин Алкарас са поредните бръснари на „севилските бръснари”.

Други резултати от Примера:  Леванте – Ейбар 2:2, Райо Валекано – Спортинг 2:1, Малага – Виляреал 0:1.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията